Spausdinti šį puslapį

Dėl sumaitotų kelių kreipsis į policiją

Želvos seniūnijoje kelius išmaitojo be leidimo vykusių automobilių varžybų dalyviai. Želvos seniūnijoje kelius išmaitojo be leidimo vykusių automobilių varžybų dalyviai.

Ralio organizatoriai yra pamėgę kalvotus Želvos, Šešuolių seniūnijų keliukus. Tačiau šį lietingą pavasarį ralistai tapo tikru siaubu vietos gyventojams – po jų pasivažinėjimo ūkininkams norėjosi verkti – jų pačių lėšomis tvarkomi keliai pavirto makalyne. 

Apie tai papasakojo Želvos seniūnijos gyventoja Meilutė Sakalauskienė. Moteris sakė, kad ralio varžybos vyko praėjusį šeštadienį.

Organizatorių parinktoje trasoje – ne tik asfaltuoti keliai, bet ir žvyrkeliai ar net pačių ūkininkų lėšomis tvarkomi servitutiniai keliai. Dešimtys automobilių juos žiauriai išmaitojo.

M.Sakalauskienė pasakojo, kad jų apylinkių keliuose ralio varžybos vykdavo ir ankstesniais metais. Tačiau įprastai – sausu metu. Tada tiesiog nudulkėdavo ir tiek. Tačiau dabar lenktynininkai pridarė didžiulių nuostolių ir nepatogumų.

Moteris pasakojo, kad dėl įvykio kreipėsi bendruoju pagalbos telefonu. Įvykis užregistruotas, bet jai jau paaiškinta, kad pažeidimas nebus fiksuojamas, esą kelio atkarpa, kuria važiavo lenktynininkai, nėra privati. Tokiu keliu gali važiuoti kas nori.

Tačiau, pasirodo, dėl šio įvykio tyrimas gali būti pradėtas.

Želvos seniūną pavaduojanti Šešuolių seniūnė Jolanta Lukšienė pasakojo, kad po savaitgalį vykusių lenktynių gautas ne vieno gyventojo panašus skundas dėl sugadintų kelių.

J.Lukšienė sakė, kad apie lenktynes Želvos ir Šešuolių seniūnijų keliais sužinojo renginio dieną, praėjusį šeštadienį. Iš karto nuvyko, bandė sustabdyti lenktynėse dalyvavusias mašinas. Vienos iš jų vairuotojas sustojo ir patikino, kad čia vykstančios varžybos oficialios, esą gauti visi reikiami leidimai.

Seniūnė sakė iš pradžių sudvejojusi, gal renginiui leidimas tikrai išduotas, o nederinta tik su seniūnija. Tačiau greitai išsiaiškino, kad lenktynės vyko ir be būtino savivaldybės administracijos išduodamo leidimo, ir be maršrutų derinimo su seniūnijomis.

Kad niekas dėl automobilių lenktynių varžybų mūsų rajone nesikreipė, patikino ir savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas. Sakė, kad leidimai yra būtini. Anksčiau, iki karantino, tokių prašymų sulaukdavo.

Dėl viešųjų kelių sugadinimo Šešuolių ir Želvos seniūnijos nutarė kreiptis į policiją. „Suskaičiuosime, kiek, kokių viešųjų kelių sugadinta, kreipsimės į policiją, sieksime nustatyti šio renginio organizatorių“, – pasakojo seniūnė.

Pasak jos, kelių būklė kaimuose ir taip nėra gera. Žvyruojami, greideriuojami ne visi keliai. Deja, stingant lėšų, seniūnams tenka atsižvelgti, kiek gyventojų naudojasi keliu. Jei vienu – tik vienas, o kitu – dešimt, pirmiausia remontuojamas pastarasis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)