Spausdinti šį puslapį

Duobes iškasė ir paliko

Iškasus duobes, žemės suverstos tiesiai ant įėjimo. Iškasus duobes, žemės suverstos tiesiai ant įėjimo.

Dainaviškė Stasė kreipėsi į redakciją dėl dujininkų pradėtų ir neužbaigtų darbų gyvenvietėje.

Moteris sakė, kad dar balandžio viduryje buvo atkasti dujų įvadai ties Kalvelių gatvės Nr. 1 ir Nr. 2 daugiabučiais. Praėjo pusantro mėnesio, o ekskavatoriais iškastos duobės vis dar neužkastos. „Po langais supiltos žemių krūvos, nuo lietaus jos pažliugusios, susidarė nuošliaužos, duobės baigia užgriūti, purvas nešasi į laiptines, nespėjame valyti. Man jau aštuoniasdešimt metų, čia gyvena ir daugiau panašaus amžiaus žmonių, ir iš šeimos su mažamečiais vaikais kas nors gali įgriūti į tas duobes“, – skundėsi senjorė.

Moters teigimu, gyventojai kreipėsi į seniūną, ši pažadėjo problemą išspręsti, bet iki šiol duobės neužlygintos.

Deltuvos seniūnas Gintaras Radzevičius informavo, kad, atsižvelgiant į gyventojų kreipimąsi, praėjusią savaitę seniūnija bendrovei „Energijos skirstymo operatorius“ pateikė raštišką pretenziją su įpareigojimu sutvarkyti teritoriją iki birželio 1 d. 12 val. Be to, telefonu susisiekė su įmonės atstovais, kurie patvirtino, kad seniūnijos pretenzija yra gauta ir darbai bus atlikti.

G.Radzevičius sakė, kad šie dujininkų pradėti darbai nesusiję su vykdoma Algirdų aikštės rekonstrukcija, tačiau atliekami ne be priežasčių. Seniūno duomenimis, dujų įvadai buvo avarinės būklės, todėl vykdytas jų atnaujinimas. Įvadai buvo atkasti ir prie kitų namų. Daugelyje vietų darbai jau baigti, tik prie šių dviejų namų jie užsitęsė dėl techninių priežasčių.

„Atkasti įvadai yra aptverti ir uždengti, įspėjamieji ženklai apie vykdomus darbus įrengti. Gyventojai turėtų būti kantresni ir pakentėti, kol vyksta darbai. Jei susidėvėję įvadai keičiami, tai daroma ne šiaip sau, o dėl būtinybės“, – kalbėjo seniūnas.

Pasiteiravus apie Algirdų aikštės rekonstrukciją, G. Radzevičius informavo, kad darbai baigiami – mažosios architektūros elementai jau įrengti, veja užsėta. Tikimasi birželio viduryje surengti aikštės atidarymą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)