Spausdinti šį puslapį

Pasirinkus netinkamą laiką, gali grėsti nemalonumai

Prieš imantis „burzgiančių“ darbų, vertėtų pažvelgti į laikrodį.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Prieš imantis „burzgiančių“ darbų, vertėtų pažvelgti į laikrodį. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vasara neatsiejama nuo žoliapjovių ūžimo. Žolę pjauti reikia, tačiau ne tada, kai tik šauna į galvą. Nutarus šių darbų imtis vėlai vakare ar anksti ryte, gali grėsti nemalonumai – policijos įspėjimas arba bauda.

Į redakciją paskambinęs Rimas pasakojo gyvenantis daugiabučiame name. O šalia jo – privatūs namai. Jų savininkai savo sklypuose tvarkosi nebodami kaimynų interesų – žolę pjauna, kada į galvą šauna. Anądien pradėjo aštuntą valandą vakaro, o baigė dešimtą. „Argi tai nėra pažeidimas, argi galima tokius darbus dirbti, kada nori?“ – klausė ukmergiškis.

Sakė į darbą keliasi anksti, tad ir gulasi anksti, o susinervinęs paskui ir visai užmigti negalėjo. Tikina norėjęs pranešti telefonu 112, bet suabejojo, ar dėl tokio pažeidimo galima bendruoju pagalbos centro telefonu skambinti.

Ukmergės rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus informavo, kad yra patvirtintos Triukšmo prevencijos Ukmergės rajono savivaldybės viešosiose vietose taisyklės. Jos nurodo, jog gyvenamųjų namų kvartaluose triukšmingas transporto priemones ir mechanizmus draudžiama naudoti: darbo dienomis nuo 21 val. iki 8 val.; šeštadieniais ryte iki 10 val. ir nuo 18 val. Sekmadieniais ir švenčių dienomis triukšmingas transporto priemones ir mechanizmus naudoti draudžiama.

Vienintelės išlygos – gaisrų, stichinių nelaimių ir avarijų likvidavimo atvejai.

 Viešosiose vietose nuo 21 val. iki 8 val. draudžiama: naudoti triukšmo šaltinius lauko kavinėse, jei tai trikdo viešąją rimtį; automobiliuose leisti muzikos įrašus, jei tai trikdo viešąją rimtį; vykdyti prekių pristatymo ir krovos darbus prekybos įmonėse, kurios įsikūrusios arčiau nei 100 m nuo gyvenamųjų namų ir VšĮ Ukmergės ligoninės.

Daugiabučių namų savininkų bendrijoms, namus administruojančioms įmonėms rekomenduojama namų vidaus tvarkos taisyklėse nustatyti triukšmo prevencijos reikalavimus.

Priminsime, kad Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje yra nustatytos ir tyliosios viešosios zonos: Ukmergės ligoninės teritorija,  vaikų ugdymo įstaigų bei religinių namų ir kapinių teritorijos. Tos pačios taisyklės skelbia, kad tyliosiose viešosiose zonose draudžiami fejerverkai, komercinio pobūdžio renginiai, draudžiama naudoti rankinius prietaisus, keliančius triukšmą.

Triukšmo šaltinių valdytojai, pažeidę įstatymų, kitų teisės aktų, reglamentuojančių triukšmo prevenciją, ir šių taisyklių reikalavimus, atsako įstatymų nustatyta tvarka.

Taisyklių vykdymą kontroliuoja savivaldybės administracijos direktorius ir jo įgalioti specialistai, Visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos specialistai, Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai.

Apie keliamą triukšmą neleistinu laiku galima pranešimu bendruoju pagalbos centro telefonu 112.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)