Spausdinti šį puslapį

„Žiogelyje“ duris atvėrė atnaujintos grupės

Žiogelyje“ – atsinaujinusios erdvės. Žiogelyje“ – atsinaujinusios erdvės.

Lopšelyje-darželyje „Žiogelis“ baigėsi remonto darbai ir prieš savaitę čia atidarytos trys šiuolaikiškai atnaujintos vaikų grupės.

Į surengtą atidarymo šventę ta proga atvyko rajono vadovai, Seimo narys Juozas Varžgalys, darbus atlikusios bendrovės „Baltukmės statyba“ atstovai.

Patalpas pašventino Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonas dekanas Raimundas Kazaitis.

Vaikų lopšelio-darželio „Žiogelis“ direktorė Birutė Jucevičienė pasakojo, kad, augant ikimokyklinio amžiaus vaikų lankomumui, Ukmergės ugdymo įstaigose buvo juntamas vietų darželinukams stygius.

O tuo metu jų įstaigoje dalis patalpų buvo nenaudojamos. Keliolika metų čia buvo įsikūręs Ukmergės dekanatas. Rajono vadovai priėmė sprendimą nebetęsti nuomos, grąžinti patalpas, suremontuoti ir pritaikyti jas ugdymui.

Po remonto „Žiogelyje“ atsirado trys naujos grupės, kuriose bus ugdoma 50 mažųjų ukmergiškių.

Kadangi vaikai valgo valgyklėlėje, panaikintos atskiros virtuvėlės ir sukurtos didesnės erdvės.

Miegamojo patalpa atskirta stikline pertvara, iš persirengimo patalpų įrengtas įėjimas į sanitarinius mazgus.

Projektas remonto darbams vaikų lopšelyje-darželyje „Žiogelis“ startavo pernai pavasarį, o statybų darbai pradėti metų pabaigoje.

„Žiogelio“ direktorė B. Jucevičienė pasakojo, kad trys naujos grupės veiks nuo rugsėjo. Tada pradės dirbti 8 nauji darbuotojai. Iš viso darželyje nuo rugsėjo dirbs per 50 darbuotojų, o įstaigą lankys 185 vaikai.

Nuo rudens „Žiogelyje“ iš viso bus 11 grupių. Jis taps antra pagal vaikų skaičių ikimokyklinio ugdymo įstaiga po „Eglutės“.

Pasak direktorės, per vasarą atnaujintos erdvės nestovės uždarytos. Jau dabar vaikai jose smagiai leidžia laiką.

B.Jucevičienė pasakojo, kad tik karantino pradžioje vaikų lankymas buvo apribotas, o šiuo metu įstaiga dirba visu pajėgumu – ją lanko apie 100 vaikų.

UŽ inf.

 

„Žiogelyje“ – atsinaujinusios

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)