Laukiančiųjų būsto sąrašas turėtų sutrumpėti

Darbai baigti, laukiama įkurtuvių.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Darbai baigti, laukiama įkurtuvių. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Linų gatvėje esantis pastatas, kadaise naudotas kaip bendrabutis, dabar pritaikytas gyvenamiesiems būstams, jame įrengta 30 butų. Darbai jau užbaigti. Pasidomėjome, kodėl pastatas vis dar tuščias, kai savivaldybės sudarytame būsto laukiančių asmenų sąraše yra 69 laukiantieji.

Minimas pastatas Linų g. Nr. 6 anksčiau priklausė Užupio mokyk-lai. Savivaldybės tarybai nusprendus turimą turtą pritaikyti gyvenamiesiems būstams, darbų vykdymas patikėtas UAB Ukmergės butų ūkiui.

Įmonės direktorius Raimondas Baltaduonis patikino, kad visi darbai jau baigti ir perduoti turto savininkui – savivaldybės administracijai.

Perdavimo aktas pasirašytas gegužės 21 d. Kada į butus įsikels pirmieji gyventojai, priklausys nuo to, kada bus pasirašytas įsakymas dėl socialinio būsto skyrimo ir sudarytos sutartys.

R.Baltaduonis informavo, kad butai yra su visa apdaila. Šiuo metu elektra yra tik bendro naudojimo patalpose, o butuose ji bus tiekiama tik po to, kai nuomininkai pasirašys sutartis su elektros tiekėju. Jie patys turės kreiptis į elektros tiekėją dėl sutarčių sudarymo ir elektros apskaitos įrenginių įvedimo.

Sąrašas trumpėja

Savivaldybėje yra sudarytas asmenų ir šeimų, turinčių teisę į socialinio būsto nuomą, sąrašas. Šių metų pradžioje jame buvo 63 laukiantieji: 30 bendrame sąraše, 12 jaunų šeimų, 6 daugiavaikės šeimos, 7 neįgalių asmenų šeimos, 5 likę be tėvų globos asmenys, 3 šeimos, turinčios teisę į sąlygų pagerinimą. Naujausiais duomenimis, jame yra 69 asmenys. Seniausiai laukiantieji prašymus pateikė dar 2018 m. rugsėjį, naujausi prašymai gauti šį pavasarį. Bendro sąrašo eiliškumas sudėliotas pagal prašymų pateikimo datą.

2013 m. būsto laukė 312 šeimų. Taigi, sąrašas dabar sumažėjęs 5 kartus. Labiausiai jis trumpėjo 2016–2018 metų laikotarpiu. Mažėjimas fiksuotas po to, kai 2015 m. įsigaliojo naujas Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymas. Tiesa, 2019 metais sąraše buvo 99 šeimos, tačiau jau kitais metais šį skaičių vėl pavyko sumažinti.

Savivaldybės duomenimis, pernai priimti ir vertinti 56 prašymai dėl įrašymo į sąrašą, iš kurių 54 patenkinti, taip pat gauti 3 prašymai išnuomoti socialinį būstą išimties tvarka. Per metus iš sąrašo išbraukti 61 asmuo bei šeimos, kuriems socialinis būstas nesuteiktas.

Viešai skelbiamoje informacijoje teigiama, kad mūsų rajono savivaldybė yra „viena iš tų, kur socialinio būsto laukia mažiausiai šeimų / asmenų“.

Būstų pasiūla

Naujausiame Ukmergės rajono savivaldybės būsto fondo sąraše, paskelbtame birželio 1 d., įrašytas 441 būstas, o socialinio būsto sąraše – 328 būstai. Daugiausia jų yra Ukmergės mieste, dalis – seniūnijose.

Rajono savivaldybės Turto ir įmonių valdymo skyriaus vyriausiosios specialistės Jūratės Kaselienės teigimu, šiuose sąrašuose pateikiami visi savivaldybei priklausantys būstai ir dauguma jų – užimti. „Laisvų būstų, kurie stovėtų tušti ir nenaudojami, nėra. Vieni nuomojami, kiti rezervuoti. Kartais atlaisvinami pavieniai būstai – kas įsigyja savo turtą, kas dėl kitų priežasčių nutraukia sutartį arba numiršta. Tada būstas suteikiamas kitam nuomotojui. Pereinamuoju laikotarpiu, kol tvarkomi dokumentai, jis gali būti tuščias, bet, apskritai paėmus, visi būstai yra užimti“, – sakė skyriaus specialistė.

Savivaldybės viešai skelbiamais duomenimis, pernai naujai buvo išnuomoti butai 27 šeimoms, įrašytoms į sąrašą, ir 2 šeimoms, turinčioms teisę į socialinio būsto nuomą išimties tvarka (1 – šeimai, netekusiai būsto dėl gaisro; 1 – šeimai, auginančiai penkis ar daugiau vaikų).

Pagal sąrašus butus gavo 7 jaunos šeimos, 4 šeimos, auginančios tris ar daugiau vaikų, 2 likę be tėvų globos asmenys, 4 neįgalių ar sergančių lėtinėmis ligomis asmenų šeimos, 11 šeimų pagal bendrą sąrašą. Viena šeima turėjo teisę į socialinio būsto sąlygų pagerinimą.

Naujai įrengtame pastate Linų g. Nr. 6 iš 30 įrengtų butų, 20 yra skirti socialiniams būstams. J. Kaselienės žiniomis, tai vieno, dviejų ir trijų kambarių butai, kiekvienas su elektrine virykle ir plautuve virtuvėje, įrengtu vonios kambariu su dušo kabina ir praustuve, tualetu. Greta pastato yra automobilių stovėjimo aikštelė.

Tikimasi, kad gyventojai čia galės kurtis nuo liepos 1 d. Šiuo metu tvarkomi dokumentai.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # baisu 2021-06-16 15:27
I viena vieta sukisti soc. rizikos zmones... galvoti reikia. jau dabar baisu praeiti pro vadinama Titanika,ir aplink. keiksmai,rukymai,muzikos,bandomis vaiksto,dar apvogs,ar primus zmogu. policija turetu dazniau ten pravaziuoti... nepavydziu gyvenantiems aplink.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų