Spausdinti šį puslapį

Vagysčių mažėja, bet budrumo geriau neprarasti

Birželio 16-oji minėta kaip vagysčių iš gyvenamųjų patalpų prevencijos diena.

Taip siekta gyventojams suteikti informaciją apie būdus, kurie padeda apsaugoti gyvenamąsias patalpas nuo vagysčių.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė informavo, kad Ukmergės rajone pastaraisiais metais stebimas vagysčių iš gyvenamųjų patalpų mažėjimas. 2019 metais buvo užregistruota 150, pernai – 105 vagystės. Per pirmus keturis šių metų mėnesius rajone užregistruota 30 vagysčių. Buvo įsibrauta į sandėliukus, garažus, gyvenamuosius namus, kelis butus ir rūsius.

Atkreipė dėmesį, kad sandėliukų, garažų durys paprastai buvo neužrakintos, į namus vagys dažniausiai pateko sugadinę durų užraktus arba išdaužę langų stiklus, o apvagiami tie butai, kurių durys ar spynos yra nekokybiškos.

Iš gyventojų būstų grobiami kompiuteriai, juvelyriniai dirbiniai, pinigai palikti matomoje vietoje, stalčiuose ar taupyklėse. Iš kiemų ir sodybų išnešti įrankiai, statybinės medžiagos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)