Spausdinti šį puslapį

Į Rumuniją keliavo virtualiai

Nuotolinio Erasmus+ projekto dalyviai. Nuotolinio Erasmus+ projekto dalyviai.

Violeta GRIGALIŪNIENĖ

Siesikų gimnazijos Erasmus+ projektų koordinatorė

Birželio 7–11 d. vyko nuotolinis Erasmus+ projekto „Tolerancija yra geriausia mano draugė“ partnerių susitikimas.

Jį organizavo Rumunijos Tirgovištės miesto mokykla. Dalyvavo partneriai iš Lenkijos, Sicilijos, Bulgarijos ir mūsų rajono Siesikų gimnazijos.

Gimnazijai atstovavo 10 mokinių ir 4 mokytojos. Deja, susitikimas vyko virtualiai ir dalyviams neteko džiaugtis savaitės kelione į Rumuniją, tačiau organizatoriai dėjo visas pastangas, kad mokiniai bent kiek pajustų projekto veiklų džiaugsmą.

Pirmiausia susipažinome su Rumunija, partnerių miestu Tirgovište ir jų mokykla. Tirgovištė yra labai įdomus ir gražus pietų Rumunijos miestas, XV–XVI a. buvęs Valakijos (tai – istorinė sritis Rumunijos pietuose) sostine. Daugeliui yra žinomas Valakijos kunigaikštis Vladas III Drakula, garsėjęs ypatingu žiaurumu. Iš jo valdymo laikų Tirgovištėje išlikęs Chindia bokštas.

Dvi dienas vyko muzikinės veik-los: rinkome savo populiariausius dainininkus ir tradicinius šokius, stebėjome kitų šalių tradicines ir šiuolaikines dainas bei šokius, kartu dainavome ir šokome, dalyvavome viktorinose, žaidėme tolerancijos žaidimus.

Kadangi projekto uždavinys yra mokyti vaikus tolerancijos, daugybė veiklų buvo susijusios su šia tema. Pavyzdžiui, mokiniai dekoravo baltus marškinėlius, reklamuodami tolerancijos šūkius, piešdami ant jų piešinius tolerancijos tema.

Taip pat visi plušo, gamindami draugystės apyrankes iš margų siūlų. Šias apyrankes pristatysime kitame partnerių susitikime Lenkijoje, kuris vyks birželio 28–liepos 2 d., ir mokiniai apsikeis apyrankėmis.

Susitikimą vainikavo virtualus savaitės nuveiktų darbų nuotraukų šou, dalyvių pažymėjimų įteikimas, bendras šokis ir palinkėjimai.

Erasmus+ projektų susitikimuose mokiniai susiranda naujų draugų, patobulina anglų kalbos žinias, puikiai praleidžia laiką.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)