Išvyko į 450 km žygį dviračiais

Į Palangą nukeliavo dviračiais.  Simono Dailidės nuotr. Į Palangą nukeliavo dviračiais. Simono Dailidės nuotr.

Lietuvos sveikuolių sąjunga (LSS) kasmet rengia žygį dviračiais maršrutu Vilnius–Palanga. Tai – LSS prezidento Simono Dailidės idėja, skirta festivaliui „Sportas visiems“, kuris kasmet vykdavo gegužės pabaigoje. Šiemet kelionė surengta birželį, joje dalyvavo 26 dviratininkai. Tarp jų – ukmergiškis Mantvydas Kriaučiūnas.

Keliautojai pirmą naktį praleido įsirengę stovyklavietę šalia Nemuno, Prienų rajone, kitai nakvynei įsikūrė jau už Jurbarko, o dieną pasiekė marias ir Nidą.

„Keliauti priežasčių yra daug. Pėsčiomis gal per lėtai, dviračiu viskas vyksta greičiau. Gavęs patirties supratau, kad ir kitus galiu įkvėpti, uždegti, pamokyti, todėl ėmiau organizuoti žygius“, – pasakojo 2 000 km iš Vilniaus į Paryžių vienas dviračiu keliavęs Simonas.

Pasak jo, keliaujant gali nutikti visko. Pakeliui į Palangą sprogo viena padanga, net keturis kartus užklupo stiprus lietus. „Mus sulijo kaip šunis, iki paskutinio siūlelio. Tačiau šie momentai įsimena geriausiai.

Tokiom akimirkom gali įvertinti savo ištvermę, tikslus, patikrinti save. Taip, tai – išėjimas iš komforto zonos. Bet išėjimas iš komforto – gyvenimas.

Savo noru niekada nesugalvotum išvažiuoti dviračiu lietui lyjant. O čia nėra kur dingti. Palaiko tai, kad prieš ir už tavęs važiuoja žmonės, ant kurių irgi lyja. Ir jie važiuoja toliau. Po savaitės tokios kelionės mes kiekvienas turėsime 30 naujų draugų, bičiulių, nes tokie žygiai labai suartina“, – tvirtina ekstremalių laukinių stovyklų jaunimui ir suaugusiesiems organizatorius.

Sveikuolių sąjungos savanoriai M. Kriaučiūnas ir Patrikas Poškaitis ne pirmą kartą išsiruošia į tokią kelionę. Kartu su S. Dailide daug metų dalyvaujantys visose laukinio jaunimo stovyklose ir ekstremaliuose žygiuose, jaunuoliai birželio 25–27 d. patys rengia laukinį savaitgalį ir kviečia bendraamžius tris dienas praleisti laukinėje gamtoje.

„Mane motyvuoja Simono veikla, jis visiškai jai atsiduoda, sugeba suburti pozityvius žmones, uždegti juos kelionėms. Dar labiau patinka, kad baigėsi mokykla. Kai sėdi ant dviračio ir keliauji, o po to nereikia grįžti į mokyklą, nes prasideda atostogos, jausmas labai geras. Laužas, gamta leidžia atsipalaiduoti“, – dalijasi vienuoliktą klasę baigęs kėdainietis P. Poškaitis.

450 kilometrų įveikti per beveik savaitę – nemažas iššūkis net ir daugiau nei 2 000 km dviračiu anksčiau įveikusiam ukmergiškiui Mantvydui.

Pernai mokyklą baigęs vaikinas vienas dviračiu keliavo Simono pramintais takais Vilnius–Prancūzija.

„Tokiose kelionėse svarbu numinti užsibrėžtą atstumą, o važiuojant grupėje tai padaryti daug paprasčiau. Kai sunku, mes elgiamės kitaip, tą pastebėti yra įdomu.

Kelionėse suprantu, kad galiu įveikti iššūkius, pasiekti tikslą, išbandyti save, tuo pačiu susipažįstu su naujais žmonėmis, mėgaujuosi gamta valgydamas maistą, virtą ant laužo. Kelionės suteikia patirties, duoda žinių“, – sako Mantvydas.

sveikuoliai.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų