Spausdinti šį puslapį

Dainavoje po rekonstrukcijos atidaryta Algirdų aikštė

Algirdų aikštėje betoną pakeitė trinkelės ir žaliosios zonos.  Dainiaus Vyto nuotr. Algirdų aikštėje betoną pakeitė trinkelės ir žaliosios zonos. Dainiaus Vyto nuotr.

Dainavos miestelyje po maždaug metus trukusios rekonstrukcijos oficialiai atidaryta Algirdų aikštė. Gyvenvietės centre esanti aikštė, sovietmečiu laikyta pavyzdine, parodomąja, pertvarkyta ir pritaikyta dabarties poreikiams. Aplinka tapo gražesne ir patogesne gyventi.

Atidarymo renginyje birželio 17 d. iškilmingą aikštės atidarymo juostelę perkirpo vyriausias Dainavos gyventojas Stanislovas Kovarskas bei vienas iš miestelio jaunimo atstovų. Atnaujintą Algirdų aikštę pašventino Deltuvos klebonas.

Šventėje dalyvavo Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė, Deltuvos seniūnas Gintaras Radzevičius.

Renginyje pasidžiaugta šiuolaikiškai atnaujinta erdve, padėkota rangovams, pasodintas rajono savivaldybės dovanotas klevas.

Algirdų aikštė pavadinimą gavo nuo greta gyvenvietės buvusio Algirdų kaimo.

Šis projektas pradėtas rengti 2016 metais. Jo vadovas – Deltuvos seniūnas G. Radzevičius. 2020 metų balandžio mėnesį Ukmergės rajono savivaldybė paskelbė viešųjų pirkimų konkursą. Jį laimėjo Molėtų rajone įsikūrusi Žiuko įmonė, kuri ir vykdė darbus. Darbų vadovas – Algirdas Šikšnys. Deltuvos seniūnas džiaugėsi, kad rangovas buvo patikimas, daugelį darbų atliko pats, subrangovus samdė tik elektros darbams.

Aikštėje vietoje senos betono dangos įrengta trinkelėmis klota važiuojamoji dalis, automobilių stovėjimo aikštelės, pėsčiųjų takeliai, žaliosios zonos su vejomis, suoliukai bei šiukšliadėžės. Taip pat – nauja apšvietimo linija su gatvių ir parkų šviestuvais.

Projekto vertė – per 183 tūkst. eurų. 13 tūkst. eurų atsiėjo projekto paruošimas bei kiti administraciniai darbai. Techninio projekto rengimas kainavo 2 550 eurų, techninio projekto ekspertizė – 802 eurus. Taip pat buvo atlikti geologiniai tyrimai, padaryta topografinė nuotrauka, suformuotas sklypas. Rangos darbams buvo numatyta 170 tūkst. eurų. Pasak seniūno, sąmata neišaugo, nors ir buvo papildomų darbų – teko atnaujinti vandentiekio bei lietaus nuotekų šulinius. Tačiau kai kurių sumanymų atsisakyta. Nebeklotas takelis palei Kalvelių gatvę, kuris buvo skirtas patekti į kultūros namų persirengimo kambarius. Kadangi dėl avarinės būklės ši pastato dalis nugriauta, takelis niekur nebevestų.

Kadangi Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo sklypas įsiterpia į aikštę, kooperatyvo lėšomis padarytas priėjimas prie parduotuvės.

Projekto įgyvendinimui naudojamos Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos, Lietuvos valstybės bei rajono savivaldybės biudžetų lėšos.

Darbų vykdymo sutartis buvo sudaryta iki šių metų gegužės 31 d. Jos pratęsti nereikėjo, visi darbai atlikti laiku ir bendruomenė gali džiaugtis atnaujinta erdve – gražesne ir patogesne gyvenamąja aplinka.

Anot seniūno, nors projektas gyventojams buvo pristatytas keletą kartų ir žmonės patys jį koregavo, net ir pasibaigus darbams, seniūnija sulaukia kritikos. Kai kurie kritikuoja tai, kad buvo įvestas greitį iki 20 km ribojantis kelio ženklas. Mano, kad to nepakanka ir eismas turėtų būti uždarytas visai, nes kelias yra siauras, juo gali judėti viena mašina. Pasak seniūno, keliukas daugiau skirtas ne viešam naudojimui, o tarnybiniam  kultūros centro, bendruomenės, maisto banko tiekėjų transportui, todėl ateityje šioje vietoje galvojama apie vienos krypties eismo įvedimą.

Aikštės atidarymo šventę organizavo Dainavos kaimo bendruomenė kartu su Deltuvos seniūnija, Ukmergės kultūros centro Dainavos skyriumi bei biblioteka. Susirinkusiesiems koncertavo Veprių instrumentinė grupė „Intermezzo“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)