Spausdinti šį puslapį

COVID-19 skyrius Ukmergės ligoninėje uždaromas

COVID-19 liga sergančiųjų sumažėjo, todėl šio skyriaus Ukmergės ligoninėje nebeliks.  Gedimino Nemunaičio nuotr. COVID-19 liga sergančiųjų sumažėjo, todėl šio skyriaus Ukmergės ligoninėje nebeliks. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės ligoninėje jau kelias savaites nebepriimami nauji COVID-19 užsikrėtę pacientai.  Trečiadienį išrašius paskutinius pacientus nutarta skyrių uždaryti.

Ukmergės ligoninės vyr. gydytojas Rimvydas Civilka sakė, kad šios savaitės pradžioje skyriuje gydėsi šeši pacientai, o antradienį liko tik keturi.

Tačiau sprendimą dėl skyriaus uždarymo priėmė ne pati ligoninė, o Santaros klinikos.

Vadinamasis „kovidinis“ skyrius mūsų ligoninėje buvo atidarytas 2020-ųjų metų lapkritį. Epidemijai įsismarkavus ir pritrūkus vietų užsikrėtusiems pacientams, mūsų ligoninę Santaros klinikos tada pasirinko kaip atraminę.

Per epidemijos piką Ukmergės ligoninėje kasdien buvo gydoma daugiau kaip 30 pacientų. Birželio pradžioje COVID-19 skyriaus lovų skaičius buvo sumažintas iki 10. Taip pat uždarytas šiems ligoniams skirtas Reanimacijos skyrius.

Vidaus ligų skyrius sugrįžo į savo iki karantino buvusias patalpas, o kardiologinėmis ir neurologinėmis ligomis sergantys pacientai gydosi Neurologijos skyriuje.

R.Civilka buvo sakęs, kad jei pandeminė situacija Ukmergėje neblogės, nuo rugpjūčio mėnesio planuojama atidaryti Akušerijos skyrių. Tačiau dabar mano, kad galbūt šį skyrių bus galima atidaryti anksčiau.

„Ukmergės žiniose“ esame skelbę, kad dėl epidemijos ligoninę prislėgė finansinės problemos. Su mūsų rajono vadovais jos aptartos birželio 10 d. vykusiame susitikime.

Tuomet ligoninės vadovas sakė, kad, nuo sausio padidėjus minimaliai mėnesinei algai, įstaiga privalėjo kelti darbuotojams atlyginimus, tačiau Vyriausybės žadėtų papildomų finansų kompensuoti išaugusias sąnaudas darbo užmokesčiui skirta nebuvo.

Taip pat pagal sutartį su Valstybine ligonių kasa (VLK) iš jos šiemet gavo 95 tūkst. 992 Eur mažiau nei pernai. 

„Apie 150 darbuotojų prie darbo užmokesčio mokami priedai už darbą su COVID-19 pacientais. Šiuos priedus, vėluodama 2–3 mėnesius, kompensuoja VLK, tačiau nekompensuojami nuo šių priedų skaičiuojami atostoginiai. Kas mėnesį ligoninei tai atsieina daugiau nei po 10 tūkst. Eur papildomų lėšų.

Situaciją blogina ir išaugusios kitos išlaidos. Lyginant su praėjusiais metais, išlaidos vaistams išaugo 40 proc., medicininėms priemonėms – 150 proc., net 500 proc. padidėjo deguonies panaudojimas. Tai, aišku,  daugiausia susiję su „kovidinių“ ligonių gydymu, kuris yra labai brangus. Viską turime dengti iš ligoninės sąskaitos, iš tų pačių pinigų, ką gauname iš VLK pagal sutartį“, – yra sakęs R. Civilka.

Savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas pažadėjo, kad, jei problema neišsispręs, ateinančių metų rajono biudžete bus ieškoma galimybių, kaip ligoninei kompensuoti bent dalį patirtų nuostolių. Dabar, deja, iš biudžeto tam negalima nieko skirti.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)