Spausdinti šį puslapį

Apsaugojo banko darbuotoja

Dėka atidžios Šiaulių banko darbuotojos garbaus amžiaus ukmergiškė neprarado savo santaupų.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistės Astos Krogertienės, banko darbuotoja policijai pranešė, kad jų klientė nori pervesti didelę pinigų sumą į JAV už muitą. Darbuotojai kilo įtarimas dėl galimo sukčiavimo.

Atvykę Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai pabendravo su 78 m. banko kliente. Ji paaiškino, kad per programėlę „Hangout“ bendrauja su JAV gyvenančiu internetiniu draugu. Šis jai siunčia siuntą, kurią esą sulaikė muitinė. Kad ją gautų, prašo pervesti 5 tūkst. eurų.

Policijos pareigūnai ukmergiškei paaiškino apie panašias sukčiavimo schemas. Moteris pažadėjo pinigų nepervesti. Apie šį atvejį įspėti jos vaikai.

Policija dėkoja atidžiai banko darbuotojai ir pataria atsargiai užmegzti pažintis. Sukčiai siekia artimo bendravimo, prašo bendrauti privačiomis žinutėmis, giria išvaizdą, charakterį, protą. Dar įtariau reikėtų vertinti prisipažinimus meilėje – spontaniški prisipažinimai dažniausiai yra ne kas kita, kaip sukčių kabliukas aukai.

Patartina atidžiai peržiūrėti naujojo draugo socialinio tinklo paskyrą, paieškoti kitokios informacijos internete, palyginti tai, ką jis sako, su tuo, kas viešai skelbiama. Nereikėtų bijoti paklausti konkrečių klausimų, paprašyti bendraujant įjungti vaizdo kamerą ir pan. Bet koks išsisukinėjimas rodo, kad su jumis bendrauja ne tas, kuo prisistato.

Įtarus sukčiavimą ar nukentėjus nuo sukčių, skambinkite telefonu 112.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)