Griūdamas medis užvirto ant stogo ir jį apgadino.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Griūdamas medis užvirto ant stogo ir jį apgadino. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šeštadienio popietę nuo smarkaus vėjo ir liūties nukentėjo nemažai ukmergiškių. Vėjas rovė medžius su šaknimis, laužė jų šakas ir net nuplėšė pastatų stogus.

Bene daugiausia nuostolių padaryta mieste. Didžiulis žilvitis nulūžo prie J. Tumo-Vaižganto gatvėje esančių laidotuvių namų. Griūdamas jis užvirto ant pastato stogo ir sulaužė dalį stogo dangos.

Medžių šakos krito ir ant automobilių bei kai kuriuos apgadino.

Vytauto gatvėje vėjas nuplėšė įmonės pastato stogo dangą su apšiltinimo medžiaga ir nusviedė ją į Ukmergės miesto seniūnijos aikštelę.

Stogų dangos bei šiltnamiai skraidė ir kai kuriose kitose miesto vietose ir kaimuose.

Medžiais užgriuvusius kelius valė kelininkai ir ugniagesiai gelbėtojai.

Dalis rajono gyventojų savaitgalį buvo likę be elektros.

Gyventojai liūties ir vėtros nuotraukomis dalijosi socialiniuose tinkluose – daug kur fiksuojami nuvirtę medžiai, užtvindyti keliai.

Audra Ukmergę ir kitus šalies miestus nusiaubė po tropinių karščių. Praėjusią savaitę fiksuotas absoliutus maksimalios oro temperatūros rekordas: Dotnuvos meteorologijos stotyje oras užkaito iki 35,3 laipsnio Celsijaus. Ankstesnis šios paros rekordas buvo užfiksuotas Vilniuje 1931 metais, tuomet sušilo iki 33,8 laipsnio Celsijaus.

Šeštadienio popietės audra su savimi atsinešė ir smarkų lietų. Kai kur pylė ledais, kai kur – tiesiog kaip iš kibiro. Dėl staigaus didelio kritulių kiekio patvino Draugystės gatvė ties sankryža su Antakalnio gatve, Vilniaus gatvė ties tiltu bei prieš išvažiavimą iš miesto. Šiose vietose dalis vairuotojų nerizikavo važiuoti ir apsisuko ieškoti kitų kelių, kiti – važiavo per šaligatvius. Didžiausio potvynio būta Anykščių gatvėje. Čia stojo eismas, automobiliai buvo apsemti. Darbavosi UAB „Ukmergės vandenys“ avarinė tarnyba. 

Kai kurie gyventojai iš potvynio pasidarė pramogą. Plūduriavo ant putplasčio lakštų ir fotografavosi. Tačiau daugeliui rūpėjo ne pokštai, nes liūtis pridarė bėdų.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas sakė, kad potvynį Anykščių gatvėje sukėlė gamta. Dėl vėjo nudraskytų lapų bei šakų užsikimšo paviršinių nuotekų surinkimo trapai. „Vėjas ir vanduo nešė lapus, šakas, žvyrą ir užkimšo trapus. Užnešti jie nebegalėjo surinkti tokio didelio kiekio vandens. Mūsų tarnybos darbuotojai nespėjo valyti“, – komentavo situaciją direktorius. Sakė, kad nuotekų surinkimo trapai užnešti buvo ne tik Anykščių gatvėje, bet ir kitose, labiausiai – žemiausiose vietose, todėl tarnyba dirbo sekmadienį – valė.

Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba pranešė po audros šalinusi nuo kelių užvirtusius medžius. Liepos 17-ąją Ukmergėje, Vaižganto gatvėje, naudojant  grandininį pjūklą, nuo važiuojamosios kelio dalies pašalinti 4 nuvirtę medžiai. Nuvirtę medžiai nuo kelių taip pat pašalinti Vidiškių, Pivonijos seniūnijose.

Virsdami medžiai kai kur nutraukė ir elektros laidus.

Šeštadienį gautas pranešimas, kad Ukmergėje, Vytauto gatvėje, ant eglės viršūnės kabo vėjo užmesti stogeliai nuo renovuojamo namo bet kuriuo momentu gali nukristi ant šaligatvio ir sužaloti praeivius. Panaudojus ištraukiamas kopėčias, nuo medžio nuimtos pavojingai kabėjusios skardos.

Ukmergės miesto seniūnijos seniūnas Žilvinas Dirsė pirmadienio rytą sakė, kad audros padarinių šalinimo darbai jau pradėti. Kiek ir kokių darbų reikės atlikti, dar tiksliai nežinojo. „Visa situacija tiksliai nežinoma. Visur, kur tik važiuoji, matosi tai šakų, kurios yra mažiausia bėda, tai medžių. Medžiai nuvirtę Gedimino, Purienų, Vilniaus gatvėse, taip pat – prie viešosios bibliotekos. Jau kimbame į darbus“, – pirmadienio ryte sakė seniūnas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+7 # Susirūpinęs 2021-07-20 20:10
Klimatas keičiasi, audringų orų daugėja ir daugės.
Griūna dideli, dažniausiai papuvę medžiai. Nupjauti jų savivaldybės administracija neleidžia, t. y. laukia kol nugrius ką nors pritėkšdami arba pridarydami didelių nuostolių. Kodėl taip yra? Negi nėra specialistų, sugebančių įvertinti medžių būklės, bent jau tų, kurie auga potencialiai arti pastatų ar pavojingose vietose. Juk planingai išpjauti yra mažiau nuostolinga ir, svarbiausia, saugiau. Na gerai, ši kartą be aukų ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # ukmergiskis 2021-07-21 12:26
kai reikia gauti leidima nupjauti medi - misija neimanoma, o kai per audra nuluzta, pridarydami nuostoliu, tada jau ajajai, ojojoi. Prie pastatu esancius medzius reikia pjauti be gailescio.Atstumas nuo pastato iki artimiausio medzio turi buti didesnis uz medzio auksti
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # patikekit 2021-07-21 13:29
norejau nupjauti medi 2 metus miniau kanciu kelius kol gavau leidima
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų