Mano, kad chemikalais nudegino krūmus

Žiedo gatvės gyventoja pasakojo, kad darbininkai, prieš mėnesį purkšdami chemikalus ant važiuojamosios dalies, kad „nedulkėtų“, nudegino šalia augančius krūmelius. Moteris atsiuntė nudžiūvusių krūmų, augančių kieme, nuotrauką.

Ji atkreipė dėmesį ir į tai, kad nepaisant purškimo, dulkės vis tiek kyla.

Ukmergės miesto seniūnijos seniūno pavaduotoja Zita Pečiulienė atkreipė dėmesį, kad pati Žiedo gatvė chemija nėra purškiama, nes ji – asfaltuota. O daugiabučių namų kiemai, apskritai, nepurškiami, drėkinamos tik žvyruotos gatvės ir keliai.

Redakcijos duomenimis, nedidelis žvyruoto kelio gabaliukas šiame kvartale yra.

Z.Pečiulienė neneigė, kad gatvių purškimui naudojama chemija, kurios sudėtyje yra druskos, augalams kenksminga, bet pabrėžė, kad purškalas yra brangus, todėl naudojamas taupiai. „Jei purškiant gatves chemijos kliuvo krūmams, jie galėjo nudžiūti. Bet purškimo plotis paprastai reguliuojamas, nes preparatas – brangus. Maksimalus plotis yra 3 metrai. Nustačius reikiamą plotį, į šonus nepurškiama. Purškiamas tik kelias, o ne šalikelės“, – komentavo seniūno pavaduotoja.

Dėl dulkių, Z. Pečiulienė atsakė, kad, ir nupurškus kelius, šioks toks dulkėjimas juose išlieka. „Gali taip būti. Chemikalai nepanaikina dulkių kilimo šimtu procentų, o tik sumažina jį. Dulkės, net ir nupurškus gatves, vis tiek kyla, tik ne taip gausiai ir ne taip aukštai. Jei važiuotumėte nenupurkšta gatve ir nupurkšta, pajaustumėte skirtumą“, – kalbėjo seniūno pavaduotoja.

Pavaduotojos žiniomis, seniūnijos teritorijoje visos žvyruotos gatvės šiemet jau nupurkštos. Ar dėl ypatingų karščių ir sausros jos bus purškiamos antrą kartą, tai spręs seniūnas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų