Spausdinti šį puslapį

Į Ukmergės rajoną atvyko nacionalinės žiniasklaidos desantas

Šalies žiniasklaidos atstovai apsilankė rajono verslo įmonėse, ūkiuose, kultūros paveldo ir turizmo objektuose. Šalies žiniasklaidos atstovai apsilankė rajono verslo įmonėse, ūkiuose, kultūros paveldo ir turizmo objektuose.

Ukmergės rajone praėjusią savaitę viešėjo būrys nacionalinės žiniasklaidos atstovų.

Šio pažintinio vizito, vadinamo „infoturu“, metu visuomeninio transliuotojo Lietuvos radijo televizijos (LRT) radijo, naujienų portalų Delfi.lt, Lrytas.lt, 15min.lt ir laikraščio „Ūkininko patarėjas“ žurnalistai apsilankė mūsų rajono verslo įmonėse, įstaigose, ūkiuose, kultūros paveldo ir turizmo objektuose, dalyvavo ekskursijoje po senamiestį.

12 žurnalistų ir fotografų, susiskirstę į penkis ekipažus, per beveik 10 valandų aplankė daugiau nei 25 objektus, kuriuos nušvies savo publikacijose bei radijo laidose.

Toks pažintinis vizitas Ukmergėje suorganizuotas pirmą kartą. Jo tikslas – pagarsinti Ukmergę ir čia dirbančius žmones, kuriais didžiuojamės.

„Norėjome parodyti juos visai Lietuvai. Per vieną dieną aplankyti visų mūsų rajono „perlų“ tikrai neįmanoma. Jų turime išties daug. Tikiuosi, kad pas kitus nuvyksime kitą kartą.

Žiniasklaidos atstovų vizito metu siekėme informaciją perduoti vaizdais ir potyriais. Buvo svarbu ir tai, kad gauta informacija būtų nauja ir aktuali“, – sakė viena iš „infoturo“ organizatorių, Ukmergės rajono savivaldybės Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Zimblienė.

Kituose rajonuose jau surengta apie 30 tokių „infoturų“. Juos organizuoja UAB „Komunikacijų erdvės“. Pasak šios bendrovės atstovo Tomo Juknevičiaus, į Ukmergę atvyko bene gausiausias būrys žurnalistų. Tai – LRT radijo laidos „Atrask Lietuvą“ vedėja Jolanta Jurkūnienė, „Ryto allegro“ vedėja Karina Metrikytė, televizijos laidos „Gimtoji žemė“ vedėja Rūta Katkevičienė ir LRT radijo Ekonomikos skyriaus žurnalistas Daumantas Butkus, naujienų portalo Delfi.lt žurnalistė Aistė Žebrauskienė, naujienų portalo 15min.lt žurnalistė Violeta Grigaliūnaitė, naujienų portalo Lrytas.lt žurnalistas Arūnas Dumalakas, laikraščio „Ūkininko patarėjas“ žurnalistas Kazimieras Šliužas ir fotografai.

Su žiniasklaidos atstovais bendravo ir į rajono objektus juos lydėjo Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, administracijos direktorius Darius Varnas, skyrių vedėjai, jų pavaduotojai bei specialistai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)