Spausdinti šį puslapį

Pažeisti medžiai kelia grėsmę

Kai kurie medžiai po audros nukentėjo itin smarkiai.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Kai kurie medžiai po audros nukentėjo itin smarkiai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Praėjusį šeštadienį praūžusi audra miesto teritorijoje pažeidė daug medžių. Kai kurie jų išversti iš šaknų, o kiti liko stovėti, tačiau, specialistų vertinimu, yra avarinės būklės. Tokius saugiau būtų nupjauti, nes yra grėsmė, kad kilus kitai audrai jie neatlaikys.

Ukmergės miesto seniūnijos seniūno Žilvino Dirsės duomenimis, iš viso audra mieste išvertė, nulaužė ar pažeidė per pusšimtį medžių. Šiuo metu keliančių grėsmę esą nėra labai daug.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Vilija Grabauskienė informavo, kad avarinės būklės medžių, kurių pašalinimui reikės leidimų, bus vienas ar du. „Visi kiti yra nesaugotini ir leidimų jiems pašalinti nereikės.“

Tačiau seniūnas atkreipė dėmesį, kad dažnai gyventojai priešinasi medžių pjovimui, nori juos išsaugoti negalvodami apie grėsmę. „Geriausia, kad bendruomenė pati pritartų ir kreiptųsi į savivaldybės administraciją leidimo pažeisto medžio nupjovimui“, – sakė Ž. Dirsė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)