Tikimasi Ukmergėje vėl surengti karių priesaikos šventę

Naujasis bataliono vadas mjr. I. Petaraitis. Naujasis bataliono vadas mjr. I. Petaraitis.

Su Ukmerge draugiškus ryšius palaikantis Lietuvos kariuomenės Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotasis pėstininkų batalionas nuo rugpjūčio turi naują vadą – majorą Irmantą Petaraitį. Kartu su bataliono atstovais praėjusią savaitę jis apsilankė rajono savivaldybėje.

Mjr. I. Petaraitį atlydėjo bataliono vado pareigas paliekantis pulkininkas leitenantas Artūras Purlys ir Taktinės psichologinių operacijų grupės vado pavaduotojas vyresnysis seržantas Vaidas Griškevičius.

„Batalionui vadovavau nuo 2019 metų ir šio mano darbo pradžia sutapo su gražiu renginiu – Ukmergėje organizuota šauktinių priesaikos priėmimo ceremonija. Tas renginys man labai įsiminė ir įstrigo. Manau, kad visos tokios iškilmingos ceremonijos turėtų vykti miesto erdvėse, o ne Rukloje. Esu įsitikinęs, jog Ukmergė tam puikiai tinka“, – sakė į kitą tarnybos vietą išeinantis plk. ltn. A. Purlys.

Jis apgailestavo, kad dėl pandemijos bendradarbiavimas nesiplėtojo taip, kaip buvo suplanuota, tačiau viliasi, kad bataliono ir savivaldybės ryšiai ateityje bus sėkmingai plėtojami.

Naujasis bataliono vadas mjr. I. Petaraitis Lietuvos kariuomenėje tarnauja nuo 1998 metų. Vykdė tarnybą įvairiuose pėstininkų padaliniuose, dalyvavo tarptautinėse misijose, baigė studijas Baltijos gynybos koledže.

„Jei tik galimybės ir pandeminė situacija leis, manau, kad gal spalio mėnesį Ukmergėje pavyks suorganizuoti naujojo šaukimo karių priesaikos ceremoniją“, – teigė mjr. I. Petaraitis.

Svečius sutikę rajono mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė ir administracijos direktorius Darius Varnas padėkojo kariškiams už rodomą dėmesį mūsų kraštui.

Apie susitikimą informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų