Spausdinti šį puslapį

Didžiausios balos istorija artėja prie pabaigos

Vilniaus gatvėje planuojami paviršinių nuotekų tinklai.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Vilniaus gatvėje planuojami paviršinių nuotekų tinklai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Per liūtis viena didžiausių ir ilgiausiai tyvuliuojanti bala Ukmergėje formuojasi Vilniaus gatvėje  netoli Miškų urėdijos.

Tačiau jau labai greitai jos istorijai ateis galas, nes gatvėje bus įrengti paviršinių nuotekų tinklai.

Praėjusią savaitę į redakciją paskambinęs ukmergiškis Alfonsas atkreipė dėmesį, kad kažką su bala reikia daryti. Siūlė kaip nors „prabadyti“, padaryti nuolydį. Mano, kad tai nesunkiai galima padaryti. Tokia bala, jo manymu, – tikras apsileidimas.

Tačiau, pasirodo, kaip nors „prabadyti“ ir nutekinti ant asfalto subėgusio telkinio neįmanoma. Taip tvirtino bendrovės „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas.

Anot jo, kadais toje vietoje per šaligatvį buvo tiestas vamzdis ir įkastas infiltracijos šulinys. Tačiau per didesnę liūtį jis greitai užsipildo ir vandens daugiau niekur nutekinti neįmanoma.

Tačiau jau labai greitai šios problemos turėtų nebelikti. Dar šiemet bus įgyvendintas projektas, pagal kurį Vilniaus gatvėje, atkarpoje tarp Miškų urėdijos ir Koklių fabriko gatvėje bus pakloti paviršinių  nuotekų tinklai. Jau yra gautas statybos leidimas projektui įgyvendinti.

Direktorius R. Arlinskas pasakojo, kad rangos darbų sutartis sudaryta su UAB „Inti“. Tinklų tiesimo darbus planuojama atlikti uždaru būdu. Tai reiškia, kad kasama bus tik šulinių vietose, o ne visoje gatvėje ištisai.

Pasak bendrovės vadovo, paviršiniai lietaus vandenys Ukmergėje subėga į Vilkmergėlės upelį ir Šventają. Užupio vandenys – tik į Šventąją. Pasakojo, kad magistraliniai vamzdžiai yra didžiuliai – net metro skersmens, tai padeda nuo užliejimų net pliaupiant dideliam lietui.

R.Arlinskas sakė, šiuo metu bendrovė „Inti“ darbuojasi Gruodžio 17-osios gatvėje. Čia rekonstruoja vandentiekio tinklus. Rekonstruojami seni tinklai ir atšakos iki gyvenamųjų namų. Darbus planuojama atlikti iki vasaros pabaigos. Po to minėta gatvė bus naujai asfaltuojama.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)