Spausdinti šį puslapį

Nepasidalija vietos aikštelėje

Ukmergiškė kreipėsi į redakciją dėl V. Kudirkos skersgatvyje prie  daugiabučių namų esančios automobilių stovėjimo aikštelės.

Atkreipė dėmesį, kad kaimynai dėl vietos aikštelėje pešasi tarpusavyje, skundžia vieni kitus, barasi. Moters teigimu, rajono savivaldybės administracija kai kuriems asmenims išduoda specialius ženklus, leidžiančius rezervuoti vietas, nors, jos žiniomis, žemės sklypai nesuformuoti prie nė vieno daugiabučio. „Ženklus buvo iškabinę, vėliau nuėmė. Ir dar pinigus surinko už asmenines automobilių stovėjimo vietas“, – teigė mūsų skaitytoja.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus informavo, kad dėl minimos aikštelės nuo 2019 metų išsiųstas ne vienas atsakymas, gavus gyventojos paklausimus. Tačiau ne visą informaciją galima suteikti, nes ji susijusi su kitų asmenų duomenimis.

Rajono savivaldybės administracija informavo, kad daugiabučio gyvenamojo namo V. Kudirkos skg. 25 statybos projektas pradėtas apie 1981 metus. Pagal tuo metu galiojantį statybos techninį reglamentą buvo rengiami kvartalų teritorijų sutvarkymo projektai, kuriuose, neformuojant sklypų, buvo numatytos vietos automobilių stovėjimo aikštelėms ir kitai inžinerinei infrastruktūrai.

Pagal dabar galiojantį statybos techninį reglamentą aikštelės, kurių plotas – nuo10 iki 100 kv. m, priskiriamos prie nesudėtingųjų statinių. Jiems leidimas nėra privalomas. 

Skyriaus vedėjas priminė, kad Ukmergėje kelio ženklai „Rezervuota stovėjimo vieta“ įrengiami vadovaujantis savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtintu tvarkos aprašu.

Prašymus įrengti naujus kelio ženklus nagrinėja savivaldybės Saugaus eismo komisija, kurios sprendimai skelbiami viešai. Kelio ženklą įrengia ir prižiūri prašytojas savo lėšomis.

Specialieji leidimai, suteikiantys teisę transporto priemonėms stovėti kelio ženklo „Rezervuota stovėjimo vieta“ galiojimo zonoje, išduodami nemokamai.

Teigiama, kad daugiabučio namo savininkų bendrija nesikreipė į savivaldybę dėl finansinės paramos, įrenginėjant automobilių stovėjimo aikštelę prie daugiabučio V. Kudirkos skg. 25.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)