Spausdinti šį puslapį

Piktinasi, kad koncertas surengtas šalia daugiabučio

Penktadienį Ukmergėje, lauko scenoje, skambėjo gyva muzika – koncertavo grupė REQUIEM.

Tačiau dėl parinktos vietos koncertui sulaukėme ne vieno skaitytojo skundo. Žmonės nesupranta, kodėl lauko scena buvo pastatyta miegamajame rajone ir iki vėlaus vakaro muzika skambėjo šalia daugiabučių.

Organizatoriai buvo įspėję gyventojus apie būsimą renginį – jo išvakarėse namų laiptinėse iškabino skelbimus apie tai, kad gyva muzika skambės iki 23 valandos. Kviesta kartu ja pasidžiaugti.

Tačiau pasiaiškinus savivaldybėje, paaiškėjo, kad leidimas šiam renginiui miegamajame miesto rajone buvo išduotas iki 2 valandos nakties. O tai reiškia, kad jei žmonės ir būtų skambinę policijai dėl trankios muzikos, tokie skundai būtų bereikšmiai, nes koncertas buvo suderintas – vyko gavus leidimą.

Mums paskambinę mikrorajono gyventojai nesupranta, kodėl toks leidimas, apskritai, buvo išduotas. Priminė, kad dėl muzikos toje pačioje vietoje ramybės neturėjo vos prieš mėnesį – per Ukmergės miesto šventę. Tada viešai skelbta, kad tai – vienkartinis renginys, skirtas miesto šventei, ypatingai progai. Esą dėl vieno karto niekas nenukentės.

Tačiau gyventojai mano kitaip. Priminė, kad praėjusio koncerto metu vos už keliasdešimties metrų nuo scenos įvyko tragedija – iš namo penkto aukšto iškrito ir žuvo moteris. Iki tragedijos balkone vyko barniai, riksmai, bet, skambant roko muzikai, niekas jų negirdėjo.

Ukmergės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus sako, kad minėtas įvykis su koncertu niekaip nesusijęs.

Pasak jo, per anąkart vykusį koncertą žmonės dėl triukšmo nei į policiją, nei į savivaldybę raštu nesikreipė – tik telefonu. Todėl dabar nebuvo pagrindo prieštarauti, kad leidimas koncertui būtų išduotas.

Leidimus šiam ir panašiems renginiams savo parašu patvirtina savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas. Pasidomėjus, jis taip pat patikino, kad nebuvo jokio argumento organizatoriams leidimo neišduoti. Kol dar neprasidėjo karantinas esą reikia džiaugtis gyvais renginiais. Tačiau jei skundų bus, pasak direktoriaus, kitą kartą gal reiks galvoti, ar ta vieta tinkama koncertui.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)