Ukmergėje – nauja prasmingų veiklų erdvė

Erdvės įkūrėjai Rima ir Saulius kviečia atrasti alternatyvių veiklų. Erdvės įkūrėjai Rima ir Saulius kviečia atrasti alternatyvių veiklų.

Ukmergėje duris pravėrė nauja alternatyvi erdvė veikloms ir bendravimui – garažas „Būk alternatyva“.  Ją pristato VšĮ „DoDonis“, skelbiantis, kad organizacijos tikslas – skatinti žmonių tarpusavio bendravimą, ypač tarp skirtingų kartų, kultūros, verslo ir sporto aplinkoje.

VšĮ „DoDonis“ steigėja ir vadovė yra Rima Petronytė-Bražėnienė – žymi Lietuvos krepšininkė, buvusi Lietuvos moterų rinktinės žaidėja, Europos moterų krepšinio čempionė, kilusi iš Ukmergės.

Erdvė įveiklinama bendraujant ir bendradarbiaujant su kraštiečiu, žinomu perkusininku, kompozitoriumi, muzikos pedagogu Sauliumi Augliu, kurio įsiliejimas praplėtė ir papildė pirminį sumanymą naujomis idėjomis.

Kvietimui pasirinktas Lietuvos skulptoriaus Henriko Orakausko skulptūros, esančios Ukmergėje, Vytauto gatvėje, užrašas „Būk alternatyva“ – tarsi skatinimas renginiams ar laisvalaikiui rasti kitokią erdvę.

Nors patalpos nuomojamos jau nuo gegužės, garažas oficialiai atidarytas, minint Valstybės dieną. Atidarymo proga vyko S. Auglio koncertas marimba. Dainas atliko vokalistė Vilma Retienė. Koncerte skambėjo J. S. Bacho, L. van Beethoveno ir kitų autorių kūryba. Koncerte apsilankė ir Kinijos ambasadorius su žmona.

Tik užėjus į garažą, pasijunti kiek netikėtai. Pajunti, kad siūlymas būti alternatyva čia yra esminis – sienas puošia dailininkų paveikslai, o patalpų krašte įrengta krepšinio lenta su krepšiu. Oranžinis kamuolys taip ir kviečia „prasimesti“ tarp čia pat įkurdintų staliukų ir sėdimų vietų.

Alternatyvi renginių erdvė

Garažo atidarymo metu buvo pristatyta menininkų Saulius Kruopio, Sigito Oranto-Sausio, Viktoro Česnuičio tapybos darbų paroda. S. Kruopio darbus moterų tema vis dar galima pamatyti. Parodas ateityje žadama keisti, bus galimybė įsigyti darbus ir taip paremti menininkus bei šią erdvę.

Liepos 28 d. surengtas dar vienas koncertas – Augustinos Vaiginytės trio. Tarptautinis trio –  vokalistė Augustina Vaiginytė iš Lietuvos, klavišininkas Dart Mortis iš Rusijos ir bosistas Jose Santibanez iš Čilės – pristatė džiazo programą. Į šį koncertą bilietus buvo galima laimėti, mėtant į krepšį.

„Nors salė nekoncertinė, joje – puiki akustika, – sako kultūrinių renginių garaže koordinatorius  Saulius, – todėl gali būti alternatyva koncertinei salei.“ Pasak jo, ateityje keletą kartų per metus planuojama rengti panašaus pobūdžio kviestinių profesionalų koncertus. Numatyta pasikviesti ne vieną garsų Lietuvos atlikėją, kas mėnesį – rengti koncertus senjorams. Jie bus už senjorams prieinamą kainą – po 3 Eur. Rugpjūčio 28 d. 11 val. pristatomas koncertas senjorams „Sparnai tavo sielai“, kuriame marimba gros S. Auglys, skambės J. S. Bacho, L. van Beethoveno ir paties atlikėjo kūryba.

Rugsėjo pabaigoje publika galės išgirsti estradinių grupių ir Ukmergiškių dainininkų pasirodymus. Nors pandemija gali keisti šiuos planus, kol kas metas palankus – galima pasikviesti žinomų muzikantų, atlikėjų. Tariamasi su viena žinomiausių Lietuvos estrados atlikėjų Lina Urnikyte, planuose yra ir ukmergiškės V. Retienės koncertas. Šiuo metu tikslinami koncerto dalyviai ir datos.

Tai pat galvojama apie galimybių koncertuoti sudarymą jauniems ar vyresniems, bet nežinomiems atlikėjams, kad šioje erdvėje jie surastų savo kelią į publiką, o publika atrastų juos. Ukmergės grupių bei įvairaus amžiaus atlikėjų koncertas jau rengiamas.

Garaže taip pat bus galima lankyti privačias klasikinės muzikos pamokas – klavišinių, mušamųjų instrumentų, vokalo.

Sveikatinimosi erdvė

Erdvėje veikia „Ceragem“ centras, liepos 4 d. garaže minėjęs 14-ąjį gimtadienį. Centras dirba franšizės būdu. Čia galima nemokamai išbandyti „Ceragem“ masažines lovas, o norint, ir išsinuomoti arba įsigyti. Kol kas bandymams skirtų lovų skaičius yra ribotas. Mūsų mieste šios lovos pirmą kartą pristatytos 2017 m. ir yra populiarinamos Rimos dėka. Gydomoji automatinė termomasažinė lova atlieka masažą ir spaudimą nefrito akmenimis su šiluminiu infraraudonuoju spinduliavimu.  Procedūra skirta bendram organizmo sveikatinimui. Teigiama, kad judesiai išilgai stuburo atblokuoja energetinius žmogaus kanalus, atpalaiduoja raumenis aplink stuburą ir pagerina kraujo cirkuliaciją. Rugpjūčio 23–27 dienomis planuojama sudaryti galimybes išbandyti šias lovas kasdien nuo 8 iki 12 val.  Masažams reikia registruotis.

Planuojama ir naujovių. Bus siūloma išmokti „Lietaus lašų“ masažo technikos. Tai – aromaterapinis energetinis masažas, kurio metu naudojami eteriniai aliejai. Šis masažas atliekamas, taikant „Young Living“ patentuotą „Rain Drop“ techniką, skirtą ne tik atpalaiduoti įtemptus raumenis, bet ir padedančią išsaugoti sveiką stuburą bei stiprinti imuninę sistemą. Rima baigė šios technikos kursus, gavo sertifikatą ir jau pusę metų ją taiko praktiškai sau ir šeimai.

Dar viena naujovė – planuojama masažus jungti su terapine muzika. Tam ketinama pasitelkti gongus. Saulius jau turi praktikos šioje srityje. Be to, tiek Rima, tiek Saulius gilinasi į vibracinio masažo, kuriame naudojami kamertonai, praktiką. Ją įvaldę, ateityje ketina pristatyti Ukmergėje.

Tolimesniuose planuose – ir krepšinio turnyrai bei kitos aktyvios veiklos.

Erdvė bendravimui

Pasak Rimos ir Sauliaus, šioje erdvėje galės vykti ne vien jų, erdvės įkūrėjų, planuojamos veiklos, bet ir kitų. Mielai įsileis organizacijas ir privačius asmenis.

Sudarys galimybes nebrangiai išsinuomoti patalpas įmonių renginiams, mokymams, konferencijoms ir asmeniniams vakarėliams bei šventėms, organizacijų oficialiems susirinkimams ar bendraminčių pasibuvimams. Pasiūlys ne tik patalpas, bet ir pagalbą, rengiant šventes ar užpildant atskiras programų dalis.

Patalpomis jau pasinaudojo Ukmergės miesto bendruomenė, politikas Viktoras Uspaskich, Pagyvenusių žmonių asociacija.

Rugpjūčio 25 d. 9–11.45 val. pirmą kartą vyks „Verslių moterų rytmetys“, gyvuojantis jau penktą sezoną. Daugiau informacijos www.turtingamoteris.lt.

Planuojamas ajurvedinio maisto gaminimo ir valgymo etikos paslapčių pristatymas, kurį ves sinkų religijos pamokslininkas, indas Harbhajan Singh Bagga. Jis pristatys šimtametę ajurvedinę patirtį, perduodamą iš kartos į kartą.

Planuojama, kad salėje atsiras kavos bei gaiviųjų gėrimų aparatai.

Kol kas garažas neturi nustatytų darbo valandų, tačiau planuojama, kad ateityje pirmadieniai taps sveikatinimui skirtomis dienomis, o antradieniais ir penktadieniais garažas bus atvirtas 11–13 ir 17–19 val., kad visi galėtų užsukti, pabendrauti, apžiūrėti čia surengtas parodas, pasiteirauti apie veiklas.

Erdvės naujienas galite sekti feisbuko puslapiuose – Būk alternatyva, DoDonis, Ceragem Centras. Informacija tel. 8 615 23862.

Užs. Nr. 593

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų