Pėstiesiems praėjimo nepaliko

Į redakciją paskambinusi Gitana išsakė pastebėjimus, kad pėstiesiems Vilniaus gatvėje neliko jokio praėjimo.

Ukmergiškė pasakojo kasdien į darbą einanti pėsčiomis Vilniaus gatve į miesto centrą. Tačiau šiuo metu ir vienoje, ir kitoje gatvės pusėje šaligatviai dėl čia vykdomų darbų užtverti taip, kad pėstiesiems nelikę net siauro praėjimo.

Anot moters, reikia eiti važiuojamąja dalimi arba spraustis pro pat sieną, tačiau tarpas toks siauras, kad vidutinio sudėjimo žmogui juo prasibrauti sudėtinga. Tad daugelis žengia tiesiai į gatvę. „Rytinių spūsčių metu tai labai nepatogu ir nesaugu“, – išsakė nuogąstavimus Gitana.

Ukmergiškė teiravosi, kiek laiko truks darbai ir kodėl pasirinktas sprendimas vienu metu darbų aikšteles atitverti abiejuose šaligatviuose. Jos manymu, darbus buvo galima atlikti pirma vienoje gatvės pusėje, paskui – kitoje. Tada pėstieji galėtų naudotis bent vienu šaligatviu.

Jeigu jau būtinai darbai abiejose gatvės pusėse turi būti vykdomi tuo pačiu metu, klausė, ar negalėtų atitvarai būti perstatyti taip, kad liktų pakankamo pločio takas pėstiesiems.

Rajono savivaldybės administracijos atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad šiuo metu Vilniaus gatvės pradžioje uždaru (betranšėjiniu) būdu klojami vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklai. Darbai vykdomi pagal projektą „Vilniaus, Pirties ir Utenos gatvių rekonstravimo (statybos), sutvarkant viešąją infrastruktūrą Vilkmergėlės upės prieigose, Ukmergės mieste rangos darbų pirkimas“, o juos planuojama užbaigti iki šių metų rugsėjo 8 dienos.

Atstovė spaudai sakė: „Dėl vykdomų darbų praėjusį savaitgalį pėstiesiems buvo įrengti laikini praėjimai. Pasak darbus vykdančios UAB „Geovizija“ atstovų, gręžimo darbus minėtoje Vilniaus gatvės atkarpoje jie planavo baigti rugpjūčio 26 d., vėliau darbai bus atliekami tik vienoje šios gatvės pusėje. Atsiprašome už sukeltus laikinus nepatogumus.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų