Pivonijos seniūnijos gyventoja pranešė apie III Antakalnio kaime augančius, jos manymu, nesaugius medžius.

Pasak moters, dideli seni medžiai auga gyvenvietės centre, netoli buvusios alaus daryklos pastatų. Per stiprų vėją ten baisu važiuoti.

Pivonijos seniūnijos seniūnės Violetos Kvirienės duomenimis, medžiai auga regioninio kelio apsaugos zonoje. Dėl jų kalbėta su regionine kelių tarnyba. „Jie auga tikrai labai arti kelio ir yra seni. Nors nėra pūvantys, pažeisti ar avarinės būklės, bendruomenė norėtų, kad juos nupjautų“, – sakė seniūnė.

V.Kvirienė informavo, kad avariniams medžiams pjauti seniūnija perka paslaugą, nes savo kirtėjų neturi. Šiemet jau nupjauta apie dvidešimt tokių medžių. Daugiausia – aplink kapines.

AB „Kelių priežiūra“ Komunikacijos skyriaus vadovė Giedrė Čekavičienė informavo, kad Rytų regiono Ukmergės kelių tarnybos darbuotojai apžiūrėjo minėtus medžius. „Akivaizdžių avaringumo požymių nematyti, tačiau tam, kad įsitikintume, kreipėmės į išorinius ekspertus su prašymu įvertinti gyventojos nurodytų medžių būklę. Jeigu jie nustatys, kad tie medžiai nėra avarinės būklės, mes juos išsaugosime“, – sakė ji.

Pastebi, kad paprastai žmonės linkę saugoti medžius ir piktinasi, kai kelininkai juos pjauna. Pažymėjo, kad grėsmę keliantiems medžiams pjauti reikalingi leidimai, o saugotini medžiai nepjaunami.

Jeigu kaimo gyventojai nepakeis nuomonės ir norės pašalinti medžius greta buvusios alaus daryklos, tam reikės gauti leidimą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų