Žvejų patogumui – valčių nuleidimo vietos

Nuo šiol leisti valtis į vandenį bus patogiau. Nuo šiol leisti valtis į vandenį bus patogiau.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas pasidžiaugė, kad jau įgyvendintas pirmasis valčių nuleidimo projektas. Iki šiol valčių nuleidimo vietos mūsų savivaldybėje nebuvo.

„Tai – bandomasis projektas. Valčių nuleidimo takas įrengtas Kadrėnų (Mūšios upės) tvenkinyje prie vadinamojo „beržo“, kur seniau buvo karjeras“, – pasakojo direktorius. Prie šios vietos galima privažiuoti nuo Kurėnų sankryžos arba nuo sodų bendrijos.

Įgyvendinant projektą, įrengtas lieptas, betoninė valčių nuleidimo vieta, kur galima su priekaba privažiuoti iki pat vandens, taip pat – automobilių stovėjimo aikštelė su suoliukais, šiukšliadėžėmis ir skelbimų lenta. Anksčiau čia plytėjo pieva.

D.Varnas paminėjo, kad bus startuojama su dar dviem naujais projektais Žirnajų ir Siesikų ežeruose. „Jau yra aplinkos ministro pasirašytas įsakymas, paskirtas finansavimas. Gautas leidimas. Artimiausiu metu skelbsime konkursą rangos darbams“, – informavo direktorius.

Žirnajų ežere galima valčių nuleidimo vieta numatyta ten pat, kur įrengta maudymvietė. Dėl vietos Siesikų ežere dar neapsispręsta. Ketinama pasitarti su bendruomene. Svarstoma apie valčių nuleidimo vietos įrengimą greta viešos maudymosi vietos.

Pasak administracijos direktoriaus, projektas Kadrėnų tvenkinyje kainavo apie 20 tūkst. eurų. Jam įgyvendinti Aplinkos ministro įsakymu buvo skirta 13 675 eurai valstybės lėšų. Likusi dalis – rajono biudžeto lėšos.

Lėšų poreikis priklauso nuo vietos ir ten jau esančios infrastruktūros, tačiau kaina turėtų būti panaši.

Šie projektai inicijuoti, nes žvejai valtis nuleidžia įvairiose tam nepritaikytose vietose, taip niokodami vandens telkinių pakrantes ir jų augaliją, ardydami krantus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų