Spausdinti šį puslapį

Siesikiečiai pasigenda seniūno ir tvarkos

Siesikų seniūnijos gyventojas teiravosi, kodėl taip ilgai neskelbiamas konkursas seniūno pareigoms užimti.

Nuo to laiko, kai buvęs Siesikų seniūnijos seniūnas Žilvinas Dirsė laimėjo konkursą ir gegužės mėnesį pradėjo dirbti Ukmergės miesto seniūnijos seniūnu, Siesikų seniūnija liko be šeimininko. Nors yra paskirtas asmuo, laikinai einantis seniūno pareigas, skambinęs vyras mano, kad esant nuolatiniam seniūnui, miestelyje ir apylinkėse būtų daugiau tvarkos. Išsakė abejones, kodėl delsiama skelbti konkursą. Anot jo, konkursas neskelbiamas per ilgai.

Rajono savivaldybės administracijos Personalo, civilinės metrikacijos ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė informavo, kad konkursus dėl seniūnų pareigų skelbia ne savivaldybės administracija, o Valstybės tarnybos departamentas. Ji sakė, kad savivaldybės administracija jau parengė pareigybės aprašymą ir pateikė paraišką Valstybės tarnybos departamentui dėl konkurso organizavimo. „Viskam yra nustatyti terminai ir procedūros. Valstybės tarnybos departamentas turi įvertinti pateiktą paraišką ir priimti spendimą. Labai tikimės, kad konkursas jau netrukus bus paskelbtas“, – sakė Z. Kurmelienė.

Ji informavo, kad šiuo metu laikinai seniūno funkcijas vykdyti pavesta Siesikų seniūnijoje dirbančiai valstybės tarnautojai, vyresniajai specialistei Rūtai Žižienei.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)