Spausdinti šį puslapį

Pareigūnai bendravo su kapelionu

Kapelionas lankėsi Ukmergės rajono policijos komisariate. Kapelionas lankėsi Ukmergės rajono policijos komisariate.

Vilniaus apskrities policijos kapelionas Simas Maksvytis ketvirtadienį aplankė Ukmergės ir Širvintų rajonų policijos komisariatus.

Susitikime, vykusiame Ukmergės rajono policijos komisariate, dalyvavo ir Ukmergės policijos kapelionas Šarūnas Petrauskas.

S.Maksvytis sakė, kad jo apsilankymų tikslas – artimiau susipažinti su policijos bendruomene, išgirsti problemas ir lūkesčius. S. Maksvytis papasakojo apie save ir savo kunigystės kelią. Vilniaus apskrities policijos kapeliono pareigas jis eina jau metus. Kol kas geriau susipažinti pavyko tik su sostinės pareigūnais. Taip pat kunigas yra Vilniaus ir Panevėžio apskrityse bažnyčios teismo, kuris dažniausiai nagrinėja santuokų bylas, atstovas. S. Maksvytis pasidžiaugė Ukmergės policijos ir dvasininkų bendravimu, kapeliono Š. Petrausko veikla, kuri anot S. Maksvyčio, galėtų būti pavyzdžiu kitiems dvasininkams.

Susitikimų su pareigūnais metu kalbėta apie tai, kokia svarbi yra bendrystė ir nenuotolinis, „gyvas“ bendravimas. Anot kapeliono, policijos ir dvasininkų bendradarbiavimas turi įtakos visuomenės saugumui. „Svarbu ištransliuoti visuomenei žinią, kas daroma dėl jos saugumo ir ramybės, kaip kiekvienas mes galime prie to prisidėti“, – sakė S. Maksvytis, atkreipdamas dėmesį, kad net ir per pamokslus reikia žmonėms priminti atšvaitų segėjimo svarbą, papasakoti apie sukčių veikimo būdus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)