Apie sumanius kaimus Ukmergėje

Konferencija vyko Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje. Konferencija vyko Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje.

Vietos bendruomenių plėtra nėra įmanoma be jų glaudaus bendradarbiavimo su seniūnijomis, vietos verslu, nevyriausybinėmis organizacijomis.

Siekiant šiuos ryšius sustiprinti, Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje surengta konferencija „Sumanūs kaimai Ukmergėje: iššūkiai ir galimybės“. Joje dalyvavo rajono vadovai, NVO, bendruomenių, savivaldybės administracijos, seniūnijų, Vietos veiklos grupių (VVG) atstovai.

Pranešėjai pristatė vietos bendruomenių plėtros aktualijas bei perspektyvas kaimų teritorijose ateinančiu naujuoju finansavimo laikotarpiu.

Žemės ūkio ministerijos Europos Sąjungos paramos skyriaus patarėja Ilona Javičienė apžvelgė kaimo plėtros procesą šalyje, įgyvendinant LEADER priemonę. Pabrėžė, kad ateinančiame laikotarpyje kaimo plėtros procesuose bus svarbu įsivertinti žaliosios ekonomikos tikslus, atsižvelgti į socialinės atskirties ir skurdo mažinimo problematiką, užimtumo ir judumo skatinimą visuomenėje, pasinaudojant išmaniosiomis technologijomis.

Ukmergės rajono VVG projektų vadovė Agnė Kanapeckaitė supažindino su Europoje vykstančiais vietos plėtros procesais, įvardijamais kaip „sumanūs kaimai“. Renginio dalyviai susipažino su projektine sumaniųjų kaimų kitose šalyse patirtimi, svarstė, kaip ši priemonė galėtų atrodyti Ukmergėje.

Priemonė „Sumanūs kaimai“ reikalauja vietos bendruomenės sutelktumo ir tvarios partnerystės. „Rezultatas arba poveikis įvairiose – socialinėje, kultūros, turizmo, užimtumo, aplinkos tvarkymo, vietos tradicijų išlaikymo – srityse, tenkinantis vietos bendruomenę, galimas tik bendradarbiaujant ir sąveikaujant per pasitikėjimą vieno kitu, gerbiant ir pripažįstant savo partnerių kompetencijas ir interesus“, – pažymėjo Tauragės rajono VVG pirmininkė Nijolė Tirevičienė. Ji pasidalijo praktine patirtimi, siekiant įgyvendinti „Sumanių kaimų“ idėją trijose rajono seniūnijose.

Ukmergės krašto bendruomenių sąjungos pirmininkė Angelė Jokubynienė informavo apie rajono kaimų bendruomenių lūkesčius, siekius ir problemas.

Renginį finansavo Ukmergės rajono savivaldybė.

Informavo rajono savivaldybės Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyriaus vyr. specialistė Reda Liubomirskienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų