Spausdinti šį puslapį

Lankėsi Jonavos rajono savivaldybės atstovai

Savivaldybėje – svečių iš Jonavos vizitas. Savivaldybėje – svečių iš Jonavos vizitas.

Praėjusią savaitę Ukmergėje lankėsi Jonavos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Lineta Jakimavičienė ir aštuonių seniūnijų seniūnai.

„Dažnai važiuoju pro Ukmergę ir matau, kaip ji kaskart gražėja, keičiasi į gerąją pusę. Tikrai puikiai tvarkotės, tad tam tikrų sprendimų ar pamokų galite ir mums pateikti“, – sakė L. Jakimavičienė.

Susitikime dalyvavo Ukmergės rajono vadovai.

Šį jonaviškių vizitą organizavo Šešuolių seniūnė, Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos (LSSA) viceprezidentė Jolanta Lukšienė ir Pivonijos seniūnė, LSSA narė Violeta Kvirienė.

Jonaviškių vizito tikslas – susipažinti, su kokiais rūpesčiais, iniciatyvomis bei problemomis gyvena ukmergiškiai, pasidalyti gerąja darbo patirtimi. Tai – atsakomasis kaimyninio rajono atstovų vizitas į Ukmergę. Ukmergiškių delegacija 2018 metais buvo nuvykusi į Jonavą, kur aplankė kelias šio rajono seniūnijas.

„Jonavos rajonas už Ukmergės rajoną yra didesnis gyventojų skaičiumi, tačiau Ukmergė didesnė pagal plotą bei seniūnijų skaičiumi. Jonavoje yra 9, o Ukmergėje – net 12 seniūnijų. Jonava – tankiausiai apgyvendintas miestas visoje Lietuvoje, šiuo metu čia gyvena apie 30 tūkst. gyventojų. O iš kaimiškų seniūnijų šių dienų kontekste sparčiausiai didėja gyventojų skaičius Rukloje.

Jonavos mieste viskas lengvai pasiekiama, tą taškų „artumą“ vystome plėsdami dviračių takų infrastruktūrą. Tačiau mums labai trūksta automobilių stovėjimo vietų“, – teigė Jonavos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Ji akcentavo, kad savivaldybė stengiasi, jog kiekviena rajono seniūnija kasmet iš savivaldybės biudžeto gautų papildomai maždaug po 30 tūkstančių eurų vadinamoms investicijoms, o ne tik „einamiems“ reikalams: gatvių ir šaligatvių priežiūrai, šienavimui, apšvietimui ir t. t. Taip norima, kad seniūnija kažką naujo įsirengtų, pastatytų, susiremontuotų ar kokią reikalingą techniką įsigytų.

Svečiai iš Jonavos buvo pakviesti į ekskursiją po Ukmergės miestą, o vėliau dar apsilankė Veprių seniūnijoje.

Informavo Ukmergės rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)