Spausdinti šį puslapį

Autobusų vairuotojai stotelėse stoja ne visada

Redakcijoje vėl sulaukėme Ukmergės gyventojų skundų dėl  miesto viešųjų autobusų vairuotojų – keleiviai teigia, kad vairuotojai kartais pravažiuoja stoteles, jose nesustodami.

Moteris iš Pašilės pasakojo, kad autobusas nesustojo, vaikui laukiant stotelėje, Vilniaus gatvėje, netoli sankryžos su Linų gatve. Pasitaikė lietinga, žvarbi diena, vaikas autobuso laukė atsisėdęs ant suolelio stotelėje, o vairuotojas pralėkė pro ją net nepristabdęs. „Gal iš toliau nepastebėjo, kad stotelėje sėdi vaikas, bet jei būtų pristabdęs, būtų pamatęs“, – sakė mama.

Vaikas, nežinodamas tiksliai, kada bus kitas autobusas, nes toje stotelėje nėra grafiko, nurodančio, kada iš jos išvyksta autobusai iš miesto į Pašilę, namo grįžo pėsčiomis. Peršlapo, sušalo ir apsirgo, teko kreiptis į šeimos gydytoją ir praleisti pamokas.

Kita ukmergiškė skundėsi, kad ne sykį teko pasivažinėti stotele toliau, nei reikia, nes autobusų vairuotojai nesustoja, jeigu nėra prie durų laukiančių išlipti keleivių, ir mato, kad stotelėje niekas nelaukia. „Iš anksto autobuse prie durų nestoju, nes nepatogu ir nesaugu, galima pargriūti. Atsistoju, autobusui sustojus stotelėje. Tačiau jei nebūna kitų, pasiruošusių išlipti keleivių, autobusas reikiamą stotelę pravažiuoja. Kiek kartų teko atgal eiti pėsčiomis“, – pasakojo moteris.

UAB „Ukmergės autobusų parkas“ Eksploatacijos ir komercijos tarnybos vadovė Jūratė Skapienė sakė, kad keleiviai turėtų aiškiai parodyti vairuotojui, jog ketina išlipti. Paklausus, ar nėra privaloma sustoti kiekvienoje stotelėje, sakė: „O kam stoti, jeigu nei įlipančių, nei išlipančių nėra? Visi žmonės išlipti pasiruošia iš anksto ir atsistoja arčiau durų.“ Dėl saugumo teigė, kad ir taip dažnai keleiviai autobusais važiuoja stovėdami, ypač, kai visos sėdimos vietos yra užimtos. Tad nemano, kad atsistoti iš anksto, parodant vairuotojui, jog ketina išlipti, keleiviui būtų nesaugu.

Dėl situacijos su vaiku J. Skapienė pažadėjo dar kartą įspėti visus vairuotojus, kad privalo sustoti stotelėje, kai joje laukia keleiviai. „Galėjo taip nutikti, kad vairuotojas nepamatė. Tarp daugelio atvejų visko pasitaiko. Reikėtų žinoti dieną ir vietą, tada galėtume tiksliai išsiaiškinti situaciją. Yra priimti trys nauji vairuotojai, gal iš jų kuris nors. Jei vaikas sėdėjo stotelėje, o stotelės sienos apklijuotos reklamomis, galėjo nepamatyti. Parašysime raštą ir supažindinsime vairuotojus pasirašytinai“, – žadėjo tarnybos vadovė, apgailestaudama, kad vaikas susirgo.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)