Investuotojas prarado beveik 8 000 eurų

Į sukčiaus žabangas papuolė akcijų biržos investicijomis besidomintis ukmergiškis. Jis investavo į fiktyvią platformą.

50 m. vyras policijai pranešė liepos mėnesį „Youtube“ platformoje radęs skelbimą apie neva sukurtą kompaniją „Eva Capitals“, per kurią galima investuoti akcijų biržoje.

Ukmergiškis užsiregistravo. Maždaug po savaitės su juo susisiekė brokeriu Aleksejum Teslari prisistatęs vyras. Jis paaiškino, kaip investuoti.

Nuo rugpjūčio 4 iki 18 dienos iš savo trijų banko sąskaitų per „Coinbase“ platformą ukmergiškis investavo 8 000 eurų. Per minėtą laikotarpį atgavo 237 eurus.

Tačiau teigia, kad minėtoje platformoje jo paskyrą valdė tas pats Aleksejus Teslari.

Po kurio laiko 50-metis pastebėjo, kad jo pinigai „nukeliavo“ kažkur kitur. Tada suprato, kad yra apgautas. Dėl šio įvykio vyras patyrė 7 763 eurų žalą.

Šį įvykį tiria policija. Ukmergės rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

„Norint išvengti sukčių patariama atkreipti dėmesį į skelbimo turinį ir bendrą kokybę. Dažnai klaidinantys skelbimai būna sukurti netaisyklinga lietuvių kalba, su gramatinėmis klaidomis, skelbime naudojamos skambios frazės, žadamas lengvas būdas praturtėti. Susidomėjusieji turėtų patikrinti skelbiamą informaciją kituose šaltiniuose, paieškoti atsiliepimų“, – sako Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė.

Lietuvos bankas pataria neinvestuoti į produktus, kurių neišmanote. Nepaisydami šio patarimo rizikuojate ne tik prarasti savo santaupas, bet ir įlįsti į skolas.

Raginama visada patikrinti, ar investavimo paslaugas siūlanti įstaiga turi reikiamą licenciją. Tai galima padaryti Lietuvos banko svetainės skiltyje „Licencijavimas“. Prisiminkite – įmonės pavadinimas turi tiksliai sutapti su nurodytu Lietuvos banko svetainėje.

Venkite pasiūlymų, žadančių „greitą praturtėjimą“ ir „jokios rizikos“. Dažnai investuotojai praranda lėšas susivilioję „brokerių“ jiems telefonu siūlomais „itin patraukliais investavimo pasiūlymais“ („labai lankstūs produktai ir didelis jų pasirinkimas“, „minimalios rizikos ir garantuoti pelnai“, „nedidelės pradinės įmokos ir galimybė prekiauti pasinaudojant dideliu svertu“, „prekybai pradėti siūlomi negrąžintinai suteikiami premijiniai pinigai („bonusai“), „itin lanksčios ir išskirtinės prekybos sąlygos“ bei „maži ar, apskritai, netaikomi paslaugų teikimo mokesčiai“, „asmeninio konsultanto (brokerio) priskyrimas“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų