Spausdinti šį puslapį

Įkurtas pirmasis knygų klubas

Klubo narių susitikimai yra tematiniai.  Kamilės Strachės nuotr. Klubo narių susitikimai yra tematiniai. Kamilės Strachės nuotr.

Duris atvėrė pirmasis Ukmergėje knygų klubas. „Pirmą kartą susirinko šeši nariai. Tačiau jei šią naujieną sužinojote tik dabar, nenusiminkite, galite prisijungti kitą kartą, nes klubas priims naujus skaityti mėgstančius žmones bet kada“, – pasakojo knygų klubo įkūrėja Kamilė Strachė.

Jos planuose – bendradarbiauti su Lietuvos leidyklomis, planuotis ekskursijas į knygų muges, susitikti su kitų miestų knygų mylėtojų klubais bei pasikviesti į svečius rašytojus.

O kaip sugalvojo kurti šį klubą? „Mintis kilo, nes pati gyvendama Didžiojoje Britanijoje lankiau tokį klubą kelerius metus. Mūsų buvo per 100 narių. Skaitydavome naujausias, dar leidyklos dažais kvepiančias knygas. Grįžusi į Lietuvą labai nustebau, kad tokio dalyko Ukmergėje dar nėra. Pradėjusi gilintis, supratau, kad Lietuvoje tai nėra labai gaji idėja. Paklausinėjusi žmonių feisbuke įkurtoje grupėje ,,Skaitytojų klubas“ sužinojau, kad klubai gyvuoja Vilniuje, Kaune, Plungėje, Kretingoje, Joniškyje bei Šiauliuose. Įdomu tai, kad didžiųjų miestų klubai surenka mažiau narių nei miestelių“, – pasakojo Kamilė.

Pirmojo susitikimo metu grupės nariai susipažino, skanavo veganiškus saldumynus, aptarė savo lūkesčius ir norus, susijusius su klubo veikla.

Pasak organizatorės, kito susitikimo tema: ,,Knyga apie knygas“. Reikia perskaityti kūrinį, susijusį su bibliotekomis, rašymu, knygų klubu ar tiesiog knygomis. Būtina sąlyga – perskaitytą literatūros kūrinį atsinešti į susitikimą. Jis vyks spalio 26 d. 18 val. išsinuomotose patalpose Vasario 16-osios g. 31. Numatoma susitikimus rengti kiekvieno mėnesio paskutinį antradienį.

Klube laukiami nariai nuo 15-os metų, dalyvio mokestis – 5 Eur.

Daugiau informacijos telefonu 8 633 54044 arba Kamile Strach feisbuko paskyroje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)