Šį medį gyventojai norėjo nupjauti.  Jūratės Baltrūnienės nuotr. Šį medį gyventojai norėjo nupjauti. Jūratės Baltrūnienės nuotr.

Smarkaus vėjo trečiadienį neatlaikė prie Veterinarijos gatvės namo Nr. 10 augusi didžiulė eglė. Virsdama į automobilių stovėjimo aikštelę, ji užgulė lengvąjį automobilį.

Šio namo gyventoja papasakojo, kad medis ant lygiagrečiai šaligatvio stovėjusio automobilio užvirto ne kamienu, o savo plačiomis šakomis.

Apie įvykį pranešusi moteris teigė, kad namo gyventojai šių metų vasarą kreipėsi į savivaldybę, prašydami išduoti leidimą nukirsti medį, tačiau jo negavo.

„Gavome atsakymą, kad tas medis ilgai dar stovės. Tai labai ilgai ir pastovėjo“, – sakė ukmergiškė. Jos žiniomis, dar užpraeitų metų vasarą buvo renkami parašai ir dėl automobilių aikštelės, ir dėl leidimo medžiui nupjauti. Praėjusių metų vasarą taip pat kelta ši problema.

Moteris atkreipė dėmesį, kad, vos apie įvykį pranešus namo teritoriją prižiūrinčiai UAB Ukmergės butų ūkiui, tuoj pat prisistatė atstovas įvertinti situacijos. Netrukus atsiuntė techniką ir darbininkus, kad medį patrauktų nuo automobilio. Ukmergiškės pastebėjimu, darbai buvo atliekami intensyviai, saugant privatų turtą. Darbininkai išpjovė šakas, kad šios nebraižytų automobilio, kranu pašalintas kamienas, kuris buvo supjautas į smulkesnes dalis, specialia įranga nuo šaligatvio nupūstos liekanos.

Gyventoja nurodė, kad medis lūžo per pusę. Tad likusi jo dalis, jai pasakojant, dar nebuvo pašalinta.

Moteris pasakojo, kad nulūžusi medį pastabėjo apie pietus, apie jį pati ir pranešė tiek seniūnijai, tiek Butų ūkiui.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Vilija Grabauskienė informavo, kad minimo namo gyventojai dėl leidimo medžiui nupjauti kreipėsi žodžiu. Namo atstovas buvo informuotas, kad reikalingas raštiškas prašymas. Tačiau toks prašymas nuo 2020 metų nebuvo gautas.

Patikino, kad visada, gavus prašymą, jis užregistruojamas, medžio būklė įvertinama ir tada arba išduodamas leidimas, arba raštu parengiamas atsakymas, dėl ko leidimas neišduodamas.

Kaip paaiškino V. Grabauskienė, reikalavimai keičiami. Seniau reikėdavo, kad medžio nupjovimui pritartų visi namo gyventojai. Vėliau atsirado reikalavimas, kad medžio būklę turi įvertinti komisija. Tačiau tikrai visada reikalingas raštiškas prašymas, nes kitaip nėra pagrindo išduoti leidimo.

Ukmergėje yra buvę atvejų, kad griūdamas medis sugadino automobilį. Tada žalą turėjo atlyginti teritorijos valdytojas. Pasiteiravome, kas ją turėtų atlyginti daugiabučio namo kieme stovėjusio automobilio šeimininkui, jei pasirodys, kad jo turtas sugadintas.

Ukmergės miesto seniūnijos seniūnas Žilvinas Dirsė sakė, kad nėra tvarkos, kuri numatytų, kas turi atlyginti žalą dėl force majeure. „Medis nebuvo avarinis.  Jis lūžo 4–5 metrų aukštyje dėl kilusio stipraus vėjo“, – kalbėjo seniūnas. Pasak jo, jei medis būtų avarinės būklės ir jam nupjauti gyventojų prašymu būtų išduotas leidimas, bet darbai nebūtų atlikti, tai galimai žalą turėtų atlyginti tas, kas neįvykdė darbų. Tačiau ir tai tik galimai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # Ponas 2021-10-11 21:43
Pasak namo gyventojų prieš kelias minutes ten praėjo garbinga porelė. O jeigu jie būtų ėję vėliau? Sprendžiant iš atsakingų asmenų atsakymų, lauksim kito medžio kritimo, nes dabar nieko rimto lyg ir neatsitiko!?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų