Spausdinti šį puslapį

Šaligatviams remonto nebepakanka – reikia tiesti naujai

Ukmergiškė teiravosi apie Pivonijos mikrorajono šaligatvius ir takus. Atkreipė dėmesį, kad šaligatvis, vedantis nuo mikrorajono link Vilniaus gatvėje esančių autobusų stotelių, o taip pat link Užupio pagrindinės mokyklos, labai prastas.

„Palijus, tokios didelės balos, kad vaikams tenka išeiti į važiuojamąją dalį“, – sakė moteris. Klausė, ar nežadama taisyti šaligatvio ties Vilniaus g. 94 namu. Ir, apskritai, atkreipė dėmesį, kad šaligatviai taisomi ne visi, kurie reikalingi pėstiesiems. Mikrorajone mato, kad taisyti tie, kuriais mažai kas naudojasi, o patys reikalingiausi, palijus, tampa nebeišbrendami.

Ukmergės miesto seniūnijos seniūnas Žilvinas Dirsė sakė, kad šaligatvis prie Vilniaus g. 94 namo jau taisytas – buvo atvežta skaldos, kuri sulyginta greideriu. „Dalyvavo ir namo pirmininkė“, – paminėjo seniūnas.

Taip pat pagal seniūnijos galimybes buvo tvarkomi ir kiti šaligatviai. „Kas seniūnijos jėgoms, tą padarome. Mes galime tik paremontuoti, kur atsiranda įgriuvos, patiesinti plyteles, pagreideriuoti. Šaligatviai ir seni, ir duobėti. Kur sena, nepadarysi, kad būtų kaip nauja. Tikslinga kloti naujai. Iš seniūnijos pusės galimas tik remontas, bet ne naujų trinkelių tiesimas“, – kalbėjo Ž. Dirsė.

Seniūnas atkreipė dėmesį, kad net ir suremontavus ar pagreideriavus, lietus ir transporto priemonės išmuša naujas duobes, ypač kiemuose.

Didesnė tikimybė, kad šaligatviai bus atnaujinti, ateityje vykdant kvartalinės renovacijos projektus.

Rajono savivaldybės Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Artūras Sakalauskas sakė, kad šiuo metu parengtų projektų, kuriais būtų numatoma atnaujinti šaligatvius Pivonijos mikrorajone, nėra, išskyrus dabar įgyvendinamą projektą, kuriuo atliekami tvarkybos darbai prie prekybos centro „Pivonija“ bei pašto tiek iš Vilniaus, tiek iš Miškų gatvių pusių.

„Yra noras atnaujinti kvartalus, išspręsti automobilių parkavimo prie daugiabučių problemą, tuo pačiu įrengiant žaliąsias bei poilsio zonas, vaikų žaidimų aikšteles. Tada kartu būtų tvarkomi ir šaligatviai. Kol kas parengtų projektų nėra, dar tik planuojama. Prieš tai bus tariamasi su gyventojais“, – sakė A. Sakalauskas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)