Spausdinti šį puslapį

Nenaudoja interneto, negauna ir informacijos

Kai kurie senjorai informacijos apie elektros energijos tiekėjus negauna. Kai kurie senjorai informacijos apie elektros energijos tiekėjus negauna.

Į redakciją paskambinusi senjorė teiravosi, kur galėtų gauti informaciją apie elektros energijos tiekėjus. „Informaciją, kad turime pasirinkti tiekėją, gavome, o iš ko rinktis – negavome“, – kalbėjo ukmergiškė.

Anot senjorės, nebuvo jokio bendro skelbimo, lankstinuko ar skrajutės, kur žmogus galėtų matyti visus tiekėjus ir jų kontaktus. Daug vyresnio amžiaus žmonių vis dar nesinaudoja internetu, o į pašto dėžutes informacija neišplatinta. Tad nors ir nurodyta pasirinkti, pasirinkimo galimybės labai ribotos.

„Kur ir kaip mums sužinoti, kokias sąlygas ir kainas siūlo tiekėjai?“ – klausė senjorė ne tik savo, bet ir kitų garbaus amžiaus žmonių vardu. Moteris sakė neprašanti informacijos, kuri leistų palyginti kainas ir kitas sąlygas, bet bent jau galimų tiekėjų sąrašo su kontaktais.

Energetikos ministerijos vyriausioji specialistė Viktorija Gailiūtė sakė, kad kai žmogus negauna iš tiekėjų pasiūlymų į elektroninį paštą, nes nesinaudoja internetu,  „tada reikėtų skambinti tiekėjams ir klausti, ką gali pasiūlyti“.

Pasiteiravus, kur senjorams gauti tiekėjų sąrašą su kontaktais, specialistė sakė, kad toks sąrašas yra tik internete, popieriuje atspausdinto varianto nėra ir neplanuojama pateikti. „Nepriklausomų tiekėjų informaciją galima rasti dviejuose tinklalapiuose: pasirinkitetiekeja.lt  ir skaiciuokle.vert.lt“, – informavo V. Gailiūtė, nurodydama, kad ir ministerija jais naudojasi.

Taigi, pasak ministerijos atstovės, informacija skelbiama tik internete. Kito kelio sužinoti, kokie yra galimi tiekėjai ir jų kontaktai, nėra.

Reforma pradėta įgyvendinti, nepagalvojus apie gyventojus, kurie nesinaudoja internetu – nors ši grupė anaiptol nėra maža. Tiesiog niekas nepasirūpino apibendrinti informaciją ir ją pateikti internetu nesinaudojantiems gyventojams ir nejaučia atsakomybės tai padaryti. Svarbiausia – duotas nurodymas.

Svetainėje pasirinkitetiekeja.lt  skelbiamas per 90 licencijuotų tiekėjų, kuriems išduoti Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos leidimai, sąrašas. Su bet kuriuo iš jų kiekvienas vartotojas turi teisę sudaryti elektros energijos pirkimo–pardavimo sutartį. Laikantis Elektros energetikos įstatymo ar esamos sutarties su tiekėju sąlygų, elektros energiją tiekiančią įmonę galima keisti.

Mūsų skaitytojų pageidavimu skelbiame elektros tiekėjų Lietuvoje sąrašą. Tarp jų yra ir viena įmonė, registruota Ukmergėje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)