Taujėnų dvaras ieško naujų savininkų.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Taujėnų dvaras ieško naujų savininkų. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Praėjusią savaitę buvo paskelbta apie parduodamą iškiliausią Ukmergės rajone – Taujėnų – dvarą. Dabartiniai šeimininkai jį valdė bemaž 3 dešimtmečius, tačiau sako, kad atėjo laikas pokyčiams.

Už šį unikalų pastatą prašoma 4 mln. 800 tūkst. Eur sumos.

Dvarui priklauso 15 ha žemės, o pastatų plotas –  net 3 130 kv. m.

Bendrovės „Taujėnų dvaras“ direktorius ir dvaro bendraturtis Ričardas Stackevičius pasakojo, kad tokį sprendimą priėmė, nes tiesiog nebėra kam dirbti.

Pasakojo, kad dvaro bendraturčiai – jis su broliais ir žmonomis. Prie darbų taip pat prisideda jų vaikai su šeimomis, tačiau perimti verslo norinčiųjų nėra.

Sakė, kad į darbą beveik kasdien tenka važiuoti iš Kauno. „Darosi sunku, atėjo laikas pailsėti“, – pasakojo 1994 metais dvarą Taujėnuose drauge su šeimos nariais įsigijęs vyras.

Per tą laiką objekte padaryta milžiniškų investicijų. Sako, kad to nebūtų pavykę, jei ne bendras siekis, nuolatinis darbas ir banko paskolos.

Dvaro savininkų įsitikinimu, ir ateityje investicijos į pastatus yra būtinos. Tikisi, kad atsiras investuotojai, kurie tęs pradėtus darbus.

O kol atsiras nauji savininkai veiklos dvare ir toliau vyks.

Verslui vykdyti įkurtoje uždarojoje akcinėje bendrovėje dirba 14 darbuotojų.

Pastate yra įsikūrusi kavinė, kurios patalpos yra nuomojamos, įrengtas viešbutėlis, antrame aukšte – dvariški apartamentai. Greta dvaro, atskirame pastate, – svečių namai.

Ukmergės rajone Taujėnų dvaras minimas  nuo XVI a. antrosios pusės.

XVIII a. pabaigoje dvarą ir jo apylinkes valdė grafas Benediktas Marikonis.

Jis 1785 m. vedė M. Radvilaitę ir, kaip žmonos kraitį, gavo senąjį dvarelį. XIX a. Taujėnų dvare įsiviešpatavo Radvilos. Dvaras Radviloms priklausė iki sovietmečio. B. Marikonis pagal italų architekto Pietro de Rossi projektą 1802 m. pastatė klasicistinio stiliaus rūmus ir įveisė angliško stiliaus parką. Priešakinis rūmų fasadas atgręžtas į pietų pusę. Portiką sudaro šešios vienodu atstumu viena nuo kitos pastatytos toskaniškos kolonos.

Dekoratyvines pastato juostas puošia bareljefai, vieni iš jų heraldiniai, kiti vaizduoja amatus.

Šiame dvare kasmet vyksta pačios iškiliausios mūsų rajono šventės bei respublikiniai renginiai. Pastatuose ne kartą vyko laidų ir filmų filmavimai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # Jonas 2021-10-13 12:26
Anokia čia naujiena, jau prieš 5 metus pardavinėjo https://www.15min.lt/verslas/naujiena/kvadratinis-metras/nekilnojamasis-turtas/dvarai-973-738258
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Nu jo 2021-10-13 15:52
Gal nupirks Roko Kineskopo virtuvė
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų