Kompensacijos kaukėms nenumatytos, tačiau sunkiai besiverčiantiems jas žada dalyti

Mūsų laikraščio skaitytoja išsakė pastebėjimus, aktualius sunkiai besiverčiantiems neįgalumą turintiems asmenims.

Ji atkreipė dėmesį, kad kaukių dėvėjimas – didelė finansinė našta. Mano, kad sąžininga būtų, jei neįgalieji turėtų galimybę bent minimalų vienkartinių veido kaukių kiekį gauti nemokamai. Klausė, ar tokia galimybė nesvarstoma. O gal ji yra, tik apie ją nežino?

Valstybinės ligonių kasos Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė Vita Lyskoitienė sakė, kad ligonių kasa informacijos dėl kaukių kompensavimo neturi. „Galbūt informaciją turi Sveikatos apsaugos ministerija. Galimai šiomis priemonėmis dalį gyventojų aprūpina savivaldybės ir socialiniai darbuotojai“, – svarstė specialistė.

Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos vyriausiasis specialistas Julijanas Gališanskis taip pat nurodė, kad ministerija apie tokius siūlymus (iš dalies kompensuoti kaukių įsigijimą neįgaliesiems ar senjorams) nėra informuota.

Visgi yra ir gerų žinių – Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėja Edita Banienė pranešė, kad nors ir nėra planuojama kaukių įsigijimą kompensuoti senjorams ir žmonėms su negalia, „tačiau ieškoma galimybių kaukes dalyti nepasiturintiems gyventojams, kurie gauna Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo paramą maistu“. Ministerijos duomenimis šią EPLSAF paramą visoje Lietuvoje gauna beveik 186 tūkst. labiausiai nepasiturinčių asmenų.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė informavo, kad mūsų rajone spalio mėnesį ši parama turi pasiekti 3 317 asmenų.

Vedėja sakė, kad iki šiol kaukes ir dezinfekcinį skystį gaudavo tik tie žmonės, kurie dalija paramą, o nepasiturintieji iki šiol negavo.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+9 # Xex 2021-10-16 11:22
Pandemijos pradzioj pirkau 10 kaukiu ir dar nesunesiojau bisu,dar kokiems metams uzteks. 50 kaukiu 2,99€ kainuoja - Getoves Valstybej kazkas 3€ nesukrapsto? Tai tada gal ne kaukes dalint reikia o seimo isgamas ant sakiu is seimo isnesti - jei neigalieji gyvena tokiomis salygomis,kad net kaukes neiperka.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # Jo 2021-10-16 19:53
Geriau tegu pasako kiek pinigu skurstanciuju saskaita sutaupe!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-6 # To Xex 2021-10-17 16:08
Nežinau kaip reikia gyvent kad kaukių už tris eurus neipirkti :D :D :D :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų