Spausdinti šį puslapį

Nepasiturinčiuosius ragina kreiptis dėl paramos

Mažas pajamas gaunantys gyventojai raginami kreiptis šildymo išlaidų kompensacijos. Mažas pajamas gaunantys gyventojai raginami kreiptis šildymo išlaidų kompensacijos.

Ukmergės rajono savivaldybės Socialinės paramos skyrius informuoja, kad kol šalyje tęsiasi ekstremali situacija, nepasiturintiems gyventojams, skiriant piniginę socialinę paramą (socialines pašalpas, būsto šildymo, karšto ir geriamojo vandens išlaidų kompensacijas), jų turimas turtas nevertinamas. Turimas turtas nebus vertinamas dar 6 mėnesius po ekstremalios situacijos ir karantino atšaukimo.

Kylant šildymo kainoms mažas pajamas gaunantys gyventojai raginami kreiptis dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijos.

Primenama, kad būsto šildymo ir vandens išlaidų kompensacijos teikiamos gyvenamąją vietą deklaravusiems arba būstą nuomojantiems asmenims. Jei būstų nuomininkai nori gauti kompensacijas, jie turi būti sudarę ir įregistravę gyvenamųjų patalpų nuomos sutartį.

Apskaičiuojant vidutines pajamas, į pajamas nepriskaitomi vaiko pinigai, neįskaičiuojama ir dalis su darbo santykiais susijusių pajamų bei nedarbo socialinio draudimo išmokos (priklausomai nuo šeimos sudėties ir vaikų skaičiaus – nuo 20 iki 40 proc.).

Kompensacijas gali gauti ir įsiskolinę už šildymą bei vandenį žmonės, tačiau svarbu, kad su tiekėjais būtų sudaryta sutartis dėl skolos apmokėjimo, jeigu teismas nėra priteisęs apmokėti skolą.

Būsto šildymo išlaidų kompensacija teikiama nepriklausomai nuo šildymo būdo, t. y. ar būstas šildomas centralizuotai, ar kitos rūšies kuru.

Nepasiturintiems gyventojams kompensuojama mokesčio už būsto šildymą dalis, viršijanti 10 proc. skirtumo tarp šeimos ar vieno gyvenančio asmens pajamų ir valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio.

Kompensaciją už karštą vandenį galima gauti, kai išlaidos jam viršija 5 proc. asmens ar šeimos pajamų. Pavyzdžiui, žmogui, kurio gaunamos pajamos siekia 300 eurų, būtų kompensuojamos karšto vandens išlaidos, viršijančios 15 eurų (300 Eur x 0,05).

Kompensuojama už normatyvinį vandens kiekį, t. y. 1,5 m3 pirmam šeimos nariui ar vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį, 1 m3 antram šeimos nariui per mėnesį, 0,5 m3 trečiam ir kiekvienam paskesniam šeimos nariui.

Kompensaciją už geriamąjį vandenį galima gauti, kai vandens išlaidos viršija 2 proc. asmens ar šeimos pajamų. Pavyzdžiui, vienas gyvenantis asmuo, kurio pajamos per mėnesį – 300 eurų, už vandenį mokėti turėtų ne daugiau kaip 6 eurus (300 Eur x 0,02), o likusi suma turėtų būti kompensuojama.

Prašymus dėl piniginės socialinės paramos miesto gyventojai gali pateikti per www.spis.lt, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba prašymą atnešti į rajono savivaldybės Socialinės paramos skyrių, Kęstučio a. 3, Ukmergėje. Kaimo gyventojai  gali kreiptis į savo seniūnijas.

Kol šalyje tęsiasi ekstremali situacija, piniginės socialinės paramos mokėjimas gali būti pratęsiamas be atskiro prašymo, jei nesikeičia šeiminė padėtis, jų pajamų šaltinis (bet ne jo dydis) ar kitos aplinkybės, turinčios įtakos teisei į piniginę socialinę paramą ir (ar) piniginės socialinės paramos dydžiui, ir asmuo kreipiasi dėl piniginės socialinės paramos telefonu, nurodant reikalaujamus duomenis.

Socialinės paramos skyriaus tel. (8 340) 60331, (8 340) 60336, (8 340) 60337.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)