Spausdinti šį puslapį

Vakcinavimo centras bus uždarytas

Vakcinavimo centro greičiausiai jau nebeliks po Vėlinių.   Gedimino Nemunaičio nuotr. Vakcinavimo centro greičiausiai jau nebeliks po Vėlinių. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Nuo lapkričio mėnesio vakcinavimo centrą miesto stadione planuojama uždaryti. Žmonės skiepytis galės savo gydymo įstaigose.

Laikinai vykdanti savivaldybės gydytojo funkcijas Edita Balžekienė sakė, kad centro greičiausiai jau nebeliks po Vėlinių – nuo lapkričio 3 dienos.

Pagrindinės derinimo procedūros dabar susijusios su gyventojų registracijos sistemos pakeitimais.

Pagal dabartinius sprendimus, ukmergiškiai skiepui galės registruotis į visas tris Ukmergės gydymo įstaigas – Ukmergės PSPC ir privačias „Teragydą“ bei „Vilkmergės kliniką“.

Pasak E. Balžekienės, Ukmergės PSPC pacientai nuo COVID-19 bus skiepijami skiepų kabinete, kuriame žmonės lankosi ir dėl kitų vakcinų.

Vyksta į seniūnijas

Neseniai paskelbta, kad Ukmergės vakcinavimo centro komanda spalio mėnesį vyks į seniūnijas ir lauks visų skiepus nuo COVID-19 ligos gauti norinčių gyventojų. Pasiskiepyti galės bet kuria iš Lietuvoje siūlomų vakcinų.

Šį ketvirtadienį ir penktadienį gyventojai vakcinuojami Vidiškių ambulatorijoje ir Šešuolių bendruomenės sveikatos punkte.  

Spalio 25 d. galės vakcinuotis Deltuvos, spalio 26 d. – Siesikų, spalio 27 d. – Želvos, spalio 27 d. – Žemaitkiemio, spalio 28 d. – Veprių, spalio 29 d. – Taujėnų ambulatorijose.

Apimtys sumažėjo

E.Balžekienė sakė, kad uždaryti vakcinavimo centrą – nėra nurodymas iš Sveikatos apsaugos ministerijos.

Ministerijos nurodymas – kad visos gydymo įstaigos turėtų galimybę vakcinuoti nuo COVID-19.

Tačiau, sumažėjus skiepijimų apimtims, sprendimų uždaryti vakcinavimo centrus imasi daugelis savivaldybių.

Vakcinavimo nuo koronaviruso centras Ukmergės stadione buvo atidarytas šiemet kovo 12 d. Tam pritaikytos daugiau nei 700 kv. m ploto sporto salės patalpos.

Stadiono salė pagrindiniu vakcinavimo centru buvo pasirinkta dėl palankiai išdėstytų didelių erdvių, kurios leido sklandžiau ir saugiau organizuoti skiepijimą. Iki tol pagal tada prioritetinę grupę vyresnio amžiaus gyventojai kelis mėnesius buvo skiepijami Ukmergės PSPC patalpose.

Vėliau, didėjant gaunamų vakcinų kiekiui, išaugo ir skiepijamų žmonių skaičius. Todėl atidarytas vakcinavimo centras su keturiomis skiepijimo kabinomis. 

Skelbta, kad jo įrengimas neatsiėjo brangiai – kabinoms reikalingas širmas paskolino Ukmergės visuomenės sveikatos biuras, stalus ir kėdes – rajono gimnazijos.

Grįš treniruotės

Stadiono atgavimo labai laukia Ukmergės sporto centro mokiniai ir vaikų sveikata susirūpinę jų tėveliai. Į šias erdves turėtų grįžti treniruotės. Salės laukia ne tik sporto centro, bet Ukmergės „Ryto“ specialiosios mokyklos mokiniai, kurie išsikraustė ir pagrindinio pastato ir didelės salės sportui dabar nebeturi.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)