Aplinkosaugininkai atliko reidą ir Ukmergėje

Aplinkosaugininkų reidas Ukmergėje. Aplinkosaugininkų reidas Ukmergėje.

Įsigaliojus  lašišų ir šlakių žvejybos draudimui, Aplinkos apsaugos departamentas tęsia akciją „Lašiša 2021“ ir tikrino Kavarsko ir Anykščių užtvankas bei vykdė reidus Anykščių ir Ukmergės rajonuose. Nustatyta, kad žvejai mėgėjai laikėsi įsigaliojusių draudimų ir žvejybos taisyklių reikalavimų.

„Draudimas lašišų ir šlakių žvejybai galioja nuo spalio 18 d. iki gruodžio 25 d., ir šiuo laikotarpiu mums svarbiausia apsaugoti lašišų ir šlakių neršto ir migracijos vietas nuo brakonierių. Tad sustiprinta šių žuvų žvejybos kontrolė bus vykdoma ir toliau“, – sako Gamtos išteklių apsaugos skyriaus vedėjas Kęstutis Motiekaitis.

Per reidą aplinkosaugininkai patikrino Kavarsko ir Anykščių žuvitakius. Nustatyta, kad Kavarsko žuvitakis veikia be trikdžių ir žuvys gali laisvai migruoti.

Patikrinus Anykščių užtvankoje įrengtą žuvitakį, pastebėta, kad žuvitakis veikė nenustatytu laiku. Taigi pareigūnai surašė apžiūros aktą ir bus aiškinamasi, kokios aplinkybės nulėmė, kad šliuzo atidarymas vyko vėlesniu, nei nustatyta laiku. Jei paaiškėtų žuvitakio eksploatuotojų kaltė, jų veiksmai bus įvertinti teisės aktų nustatyta tvarka.

Reido metu inspekcijos pareigūnai, atlikę žvejybos kontrolę Ukmergės rajone, prie Šventosios ir Siesarties upių, pažeidimų nenustatė.

Primenama, kad pagavus lašišą ar šlakį, gresia administracinė atsakomybė, žvejybos priemonių konfiskavimas ir už neteisėtai sugautą lašišą arba šlakį taikomas 970 Eur žalos apskaičiavimo bazinis įkainis“, – teigia aplinkosaugininkas.

Kartu ir vairuotojai turėtų žinoti, kad pareigūnai stabdys ir tikrins, ypač tamsiu paros metu, asmenų, įtariamų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimais, transporto priemones. Nepaklusus teisėtiems aplinkos apsaugos pareigūnų reikalavimams gresia administracinė atsakomybė ir bauda iki 780 Eur.

Už neteisėtą lašišų ir šlakių žvejybą:

  • naudojant elektros ar ultragarso prietaisus, numatyta baudžiamoji atsakomybė – bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų;
  • naudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamus būdus (išskyrus elektros energiją ir ultragarsą) numatyta bauda iki 300 Eur su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu;
  • pažeidžiant limituotos lašišų ir šlakių žvejybos priemones ir sąlygas, numatyta bauda iki 550 Eur su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Už neteisėtai sugautą lašišą arba šlakį taikomas 970 Eur žalos apskaičiavimo bazinis įkainis. Padarytos žalos gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose atlyginimo dydis skaičiuojamas taikant trigubą padarytos žalos žuvims apskaičiavimo bazinį įkainį.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # Nuotrauka 2021-10-25 08:43
Is Kavarsko , o ne Ukmerges. Ten zvejyba yra leidziama, skirtingai nuo Ukmerges rajono.Ukmerges rajone nera palikta jokio ruozo zvejybai per lasisu nersta, todel tenka ukmergiskiams vazineti pazvejoti su pludine meskere i Kavarska.Sako , kad seimo narys is Anyksciu Jovaisa , sita reikala suderino, deja ukmergiskiais meskeriotojais nera kas pasirupina.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų