Spausdinti šį puslapį

Lauko tualetų mieste lieka vis mažiau

Lauko tualetų mieste sumažėjo.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Lauko tualetų mieste sumažėjo. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės savivaldybė jau kitais metais vienoje srityje turėtų atitikti ES direktyvų reikalavimus. Šie reikalavimai susiję su gyvenamųjų namų prijungimu prie centralizuotų nuotekų tinklų. Tokių namų turėtų likti vos keli procentai.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktoriaus pavaduotojas Stanislavas Gilvydis pasakojo, kad pastaruoju metu prie tinklų gyventojų namai jungiami už dyką.

Tokie darbai atlikti Ukmergės senamiesčio ir kai kurių kitų kvartalų gatvėse. Iš viso pagal projektą prie miesto tinklų prijungti 64 gyvenamieji namai. Mieste dar lieka nepajungti 353 namai, tačiau 113 iš jų – negyvenami. Taigi, gyvenamųjų namų, kurių šeimininkai niekaip nenori atsisveikinti su lauko tupyklomis, lieka per 150.

S.Gilvydis sako, kad kai kurių gyventojų jokiais būdais ir raginimais nepavyksta prikalbinti naudotis šiuolaikine paslauga. Jie laikosi senų pažiūrų ar bijo, kad turės papildomų išlaidų.

O kol vieni delsia ir atsikalbinėja, kiti ukmergiškiai su nekantrumu laukia centralizuotų tiekiamo vandens ir nuotekų tinklų. Tai daugiausiai sodų bendrijų gyventojai. Kai kurių iš jų laukimui pamažu ateina pabaiga. „Ukmergės vandenys“ neseniai pasirašė dokumentus dėl projekto, kuriuo vandens ir nuotekų tinklai bus tiesiami į sodų bendrijas „Pušelė“, „Rasa“, „Dukstynėlė“.

„Ukmergės vandenys“ šiuo metu įgyvendina ir su lietaus nuotekų tinklais susijusį projektą Vilniaus gatvėje. Direktoriaus pavaduotojas pasakojo, kad nuo būsimo Koklių fabriko kvartalo iki urėdijos tiesiami lietaus nuotekų tinklai.

Juos įrengus nebeliks metų metus vairuotojus ir gyventojus pykdančios per liūtis atsirandančios balos Vilniaus gatvėje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)