Spausdinti šį puslapį

Iš Ukmergės – 14 pranešimų apie mokestinius pažeidimus

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad per devynis šių metų mėnesius VMI pasitikėjimo telefonu 1882 iš Vilniaus apskrities gyventojų sulaukė beveik 460 pranešimų apie galimus mokestinius pažeidimus.

Daugiausia po vilniečių pranešė Ukmergės ir Šalčininkų rajonų gyventojai.  

Nuo 2006 m., kai pradėjo veikti pasitikėjimo linija 1882, pagal visos šalies gyventojų gautus pranešimus apie galimai vykdomus mokestinius pažeidimus iš viso išaiškinta daugiau nei 42,2 mln. eurų nesumokėtų mokesčių, baudų ir delspinigių. Iš jų šiemet – 518,9 tūkst. eurų.

Per devynis šių metų mėnesius Vilniaus apskrityje apie mokestinius pažeidimus pasitikėjimo telefonu 1882 pranešta Vilniaus m. – 361, Vilniaus r. – 40, Ukmergės – 14, Šalčininkų – 14, Trakų – 11, Elektrėnų – 9, Švenčionių – 3, Širvintų rajonų – 2 kartus.

Daugiausiai pranešimų iš gyventojų sulaukta apie gautas, bet nedeklaruotas pajamas (patalpų, turto nuoma), neišduotus kasos kvitus, neišrašomas sąskaitas faktūras už pirktas prekes ar paslaugas, vykdomą neregistruotą veiklą.

Pažymima, kad gyventojai visuomet gali išlikti anonimais, tačiau greičiau mokestiniai pažeidimai išaiškinami, kai jie sutinka bendradarbiauti su mokesčių inspekcija.

Šiemet iš Vilniaus apskrities gyventojų gautų pranešimų apie įvairius pažeidimus savo kontaktus nurodė beveik 54 proc. gyventojų.

Apie pastebėtus mokestinius pažeidimus gyventojai gali pranešti telefonu 1882, taip pat užpildę elektroninę anketą svetainėje www.vmi.lt arba užsiregistravę ir atvykę į mokesčių inspekcijos padalinius.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)