Spausdinti šį puslapį

Delsiant pasirašyti sutartis – didesnės kainos

Mūsų skaitytoja pasakojo sudariusi sutartį su „Perlas Energija“ dėl elektros tiekimo, taikant 0,194 Eur už kWh įkainį.

Bet iš kaimynės, kuri gyvena toje pačioje laiptinėje ir sudarė sutartį su tuo pačiu tiekėju, sužinojo, kad jai taikomas mažesnis įkainis – 0,159 Eur už kWh. Moteris jaučiasi apgauta. Sutartį su šia įmone ji nutarė sudaryti žinodama, kad kaimynė jau pasirinko šį tiekėją.

Moteris svarsto, gal būtų buvę geriau, jei būtų pratęsusi sutartį su „Ignitis“.

UAB „Perlas Energija“ direktorius Vilius Juraitis sakė, kad tokia situacija susidarė, nes šia istorija pasidalijusios ukmergiškės kaimynė, kuri gauna elektrą už 0,159 Eur už kWh, sutartį su „Perlas Energija“ sudarė gerokai anksčiau.

„Tuo metu, kai buvo sudaroma pirmoji sutartis, elektros kaina rinkoje buvo mažesnė, tad ir sutartis pasirašyta pagal tada egzistavusią elektros energijos kainą. Šiandien elektros kainos yra itin išaugusios, tad ne tik „Perlas Energija“, bet ir kitų tiekėjų klientai, šiandien pasirašantys sutartis, elektros energiją gauna už didesnę kainą nei tie, kurie tai padarė anksčiau ir užfiksavo tuometę kainą“, – paaiškino direktorius.

Anot jo, vieni nepriklausomi tiekėjai savo kainos pasiūlymus keičia kas savaitę, kiti – kas mėnesį, tai yra visiškai normalu, nes elektra perkama biržoje, kur elektros kainos nuolat keičiasi priklausomai nuo gamybos kaštų.

V.Juraitis sakė, kad elektros kainą lemia daugybė skirtingų išorės veiksnių, o šiandien kainos yra stipriai išaugusios dėl pabrangusių energetinių žaliavų, išaugusių taršos leidimų kainų elektrinėms, kurios išmeta anglies dvideginį, sausų orų Skandinavijoje, kas riboja hidroelektrinių gamybą regione.

„Suprantame skaitytojos nusivylimą, tačiau, kaip ir ji, tikimės, kad elektros kainos greitu metu stabilizuosis ir nustos augusios“, – teigė direktorius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)