Spausdinti šį puslapį

Gimnazija paminėjo gimtadienį

Kiekviena klasė pasodino po medelį. Kiekviena klasė pasodino po medelį.

Antano Smetonos gimnazijos bendruomenė neseniai paminėjo gimnazijos gimtadienį. Ši mokymo įstaiga duris atvėrė prieš 103-ejus metus.

Tai progai skirti renginiai vyko visą savaitę.

Gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Justina Darulienė pasakojo, kad jie prasidėjo nedidele paroda, kurioje fotografijos užsiėmimus lankantys gimnazistai kvietė įžvelgti pokyčius pastato eksterjere ir interjere. Jie muziejuje surado senų gimnazijos nuotraukų ir patys fotografavo pastatą tokiais pačiais rakursais.

Taip pat buvo kurta momentinių nuotraukų galerija akcijoje „Padovanok savo šypseną gimnazijai“.

Mokiniai kartu su muzikos mokytoja Jūrate Martinkute mokyklą sveikino dainomis.

Dar vienas skanus ir prasmingas gimtadienio šventės renginys – gardėsių turgelis, kuriame norintieji išbandė savo kulinarinius sugebėjimus ar gamino kepinių pristatymo reklamas. Kai kuriems kepiniams nė reklamos nereikėjo – „ištirpo“ per kelias minutes. Tačiau turgelio esmė – ne tik pasigardžiuoti ar užsidirbti. Iš anksto buvo skelbta, kad visos surinktos lėšos bus skirtos gimnazijos III aukšte esančios poilsio zonos atnaujinimui.

Pasak direktoriaus pavaduotojos J. Darulienės, dar bus vykdoma mokinių apklausa, kaip turėtų atrodyti poilsio zona. Tačiau jau aišku, kad pirminis sumanymas įgyvendintas – skanaudami ir parduodami kepinius bendruomenės nariai surinko per 400 eurų.  

Pagrindiniai gimtadienio renginiai vyko penktadienį – rytas prasidėjo Antano Smetonos (mokyt. Kastytis Kvietkauskas) ir Sofijos Smetonienės (mokyt. Dalia Vaičiūnienė) sveikinimu, iškilminga vėliavos pakėlimo ceremonija ir gimnazijos himnu.

Kad būtų kuo mažiau kontaktų, šventinės veik-los vyko klasėse, kur visi vaišinosi gimtadienio tortu ir žiūrėjo mokinių tarybos parengtą žinių laidą. Atvyko ir svečių – buvusių gimnazistų, gyvenančių ir dirbančių Ukmergėje bei kituose miestuose,  kurie pasidalijo mokyklinio gyvenimo prisiminimais ir papasakojo apie savo veiklas.

Gimnazijos parke kiekviena klasė pasodino po medelį. Iš viso pasodinta 16 dekoratyvinių spygliuočių medelių – eglaičių, pušaičių, tujų.

Šis parkas pradėtas sodinti 2018 metais, kai gimnazija minėjo 100-o metų sukaktį.

Renginio pabaigoje visus pradžiugino mokinių ir mokytojų bendras šokis stadione.

Gimnazija dėkoja mokinių Danilos Biriukov, Smiltės Dailidėnaitės,  Elzės Kasmauskytės tėčiams už materialinę paramą gimtadienio veikloms, o Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo vadovei Angelei Andrikonienei – už saldžius prizus gimnazistams.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)