Spausdinti šį puslapį

Domėjosi, ką valgo „Žiogelio“ auklėtiniai

„Žiogelį“ lankančių vaikų patiekalai. „Žiogelį“ lankančių vaikų patiekalai.

Jautienos kukuliai su žiediniais kopūstais, obuoliais bei česnakiniu-jogurtiniu padažu, rauginti agurkai, sumuštiniai su keptais putpelių kiaušiniais, agurkais ir žirnių daigais, sumuštiniai su varške, obuoliais ir ciberžole, sausainiai be cukraus, grikių javainiai su džiovintais vaisiais, žalių moliūgų skiltelės – tai mėgstamiausi Ukmergės vaikų lopšelio-darželio „Žiogelis“ auklėtinių patiekalai, kuriuos jie noriai valgo, o jų tėveliai net prašo įstaigos virtuvės darbuotojų kai kurių iš šių valgių receptų.

Šių „Žiogelio“ virtuvėje paruoštų valgių skanavo ir išradingas šeimininkes gyrė iš Kretingos rajono atvykę svečiai. Kartu su Kretingos rajono savivaldybės meru Antanu Kalniumi Ukmergėje lankėsi Kretingos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Lina Jadenkuvienė bei vaikų lopšelių-darželių vadovės.

Svečius priėmė rajono meras Rolandas Janickas ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, o maitinimo organizavimo ekologiškais produktais įstaigoje patirtimi pasidalijo vaikų lopšelio-darželio „Žiogelis“ direktorė Birutė Jucevičienė ir sekretorė Agnė Maksimovičienė.

Pasak „Žiogelio“ direktorės, įgytomis žiniomis, patirtais išbandymais, nuo 2018 m. pradėjus eiti ekologinio maitinimo keliu, domisi ne tik kolegos iš kitų rajono ugdymo įstaigų, bet ir Seimo nariai, ministerijų atstovai, kitų šalies savivaldybių vadovai, ugdymo įstaigų darbuotojai. Dėl to į Ukmergę jau buvo atvykusios Lazdijų, Biržų, Panevėžio, Plungės, Mažeikių, Naujosios Akmenės, Švenčionių rajonų savivaldybių delegacijos.

„Mūsų vaikai jau ketverius metus nevalgo kiaulienos, ją keičiame ekologiška jautiena, vištiena ar kalakutiena. Mūsų auklėtiniai valgo daug žalių daržovių – moliūgų, ropių, morkų ir kt.“, – teigė jau 35-erius metus vaikų lopšeliui-darželiui „Žiogelis“ vadovaujanti B. Jucevičienė.

Informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)