Baigiama įrengti šunų vedžiojimo aikštelė

Šunų vedžiojimo aikštelė jau išlyginta, apsėta ir aptverta.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Šunų vedžiojimo aikštelė jau išlyginta, apsėta ir aptverta. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergiškė laiške redakcijai teiravosi apie darbus, kurie vyksta Pivonijos mikrorajone, pušyno pakraštyje.

„Rudenį pamiškėje, už „Šilo“ progimnazijos teritorijos, pagreitintais tempais buvo nupjauti medžiai, iškirsti krūmai, nukastas kalniukas, išlygintas nemažas plotas. Kalbama, kad ruošiama šunims vedžioti ir dresuoti aikštelė. Argi? O gal išskirtinė namų valda? 

Dabar ir pats keliukas prie progimnazijos, pakelės medžius nupjovus, platinamas, žvyruojamas. Kam toks išlaidavimas? Ar tiems keliems mokytojų automobiliams, kurie dienomis stovi prie pastato? O gal tam tikrai sunkiai technikai prireikus privažiuoti iki progimnazijos (ko ne getas nevakcinuotiems būtų)“, – tokiu savo pastebėjimu pasidalijo ukmergiškė.

Kitas į redakciją paskambinęs žmogus svarstė, kad tikriausiai čia bus statomi privatūs namai, esą girdėjęs, kad tam daromas ir privažiavimas nuo Antakalnio gatvės.

Iš tiesų pamiškėje prie garažų kooperatyvų jau baigiama įrengti šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelė. Kad ši vieta yra tinkamiausia, buvo kalbama jau seniai, o pavasarį šia tema vyko gyventojų apklausa. Jos metu paaiškėjo, kad daugiausia siūlymų įrengti šunų vedžiojimo aikštelę buvo būtent šioje vietoje.

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė patikino, jog šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelė rengiama valstybei priklausančiame žemės plote. Tam buvo gautas Nacionalinės žemės tarnybos leidimas.

Aikštelės plotas – apie 20 arų. Tačiau buvo sutvarkyta gerokai didesnė teritorija – beveik visas hektaras.

Darbus atliko konkursą laimėjusi bendrovė. Šiuo metu jau aptvertoje teritorijoje yra pasėta žolytė. Aikštele bus galima naudotis tik kitais metais, kai žolė jau bus įsišaknijusi. Kad žolytė nebūtų ištrypta, pastačius vartus, teritorija greičiausiai bus užrakinta.

Pasak seniūno, ši vieta daugelį metų buvo apleista, o gyventojai čia tempė atliekas. Kadais jos buvo net užkastos, o visas plotas apaugęs krūmais ir menkaverčiais medžiais, kurie, atliekant darbus, buvo nupjauti.

Pasak seniūno, aikštelėje bus pastatyti tvoros vartai,  įrengti suoliukai, šiukšlių dėžės. Taip pat bus nuo šiukšlių išvaduota visa aplinka.

Visas aikštelės įrengimas kainuos apie 20 tūkst. Eur.

Seniūnas viliasi, kad sutvarkius teritoriją gal nebebus taip šiukšlinama ir gretimai esanti pamiškė bei teritorija aplink garažus.

Įvažiavimas palei Pivonijos šilą į „Šilo“ progimnazijos teritoriją – visai kitas, su šunų vedžiojimo aikštele nesusijęs projektas. Jo labiausiai laukė „Šilo“ progimnaziją lankančių vaikų tėvai, atvežantys savo atžalas iki šios ugdymo įstaigos.

Šią savaitę startavo 335 metrų ilgio kelio atkarpos nuo Antakalnio gatvės iki įvažiavimo į progimnaziją kapitalinio remonto darbai. Bus sutvarkyti inžineriniai tinklai, paklotas asfaltas, įrengtos eismo reguliavimo priemonės, atsiras automobilių stovėjimo vietos.

Rangos darbus atliekanti bendrovė juos baigti žada per du mėnesius.

Priminsime, kad šiemet mieste buvo atnaujinta ir kita šunų vedžiojimo aikštelė Kareivinių gatvėje, už policijos komisariato. Darbus taip pat finansavo Ukmergės rajono savivaldybė.

Aikštelės plotas siekia 20 arų. Joje įrengti dresavimui skirti įrenginiai, perdažytos metalinės konstrukcijos, pakeistos susidėvėjusios tvoros medinės dalys, įrengti suoleliai, šiukšliadėžės, praplėsta automobilių stovėjimo aikštelė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų