Spausdinti šį puslapį

Būsimų darželinukų tėveliai raginami teikti prašymus

Tėveliai, pageidaujantys, kad jų vaikai nuo kito rugsėjo lankytų pasirinktą Ukmergės vaikų lopšelį-darželį, raginami teikti prašymus.

Nors iki kitų metų rugsėjo liko beveik metai, reikėtų jau dabar pateikti elektroninius prašymus.

Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyrius informuoja, kad prašymus reikia pateikti informacinėje sistemoje www.ukmerge.lt.

2022–2023 mokslo metų eilės bus sudaromos nuo sausio 1 d., o vasario 15 d. startuos priėmimas į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes bei bus komplektuojamos grupės.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas informavo, kad iš anksto prašymų laukiama siekiant kiek galima greičiau išsiaiškinti esamą situaciją dėl vietos vaikų darželiuose poreikio. Turint duomenis, formuojant kitų metų rajono biudžetą, bus aiški esama situacija.

Pasak skyriaus vedėjo, šiuo metu galime teigti, kad ikimokyklinis ugdymas Ukmergėje užtikrinamas visiems vaikams. Kiekviena šeima, norinti vesti savo atžalą į vaikų darželį, tokią galimybę dabar turi. Tiesa, nebūtinai į tą įstaigą, kurią pasirinko.

Nors dauguma jaunų šeimų šiandien yra „ratuotos“ ir nėra milžiniško skirtumo iki kurio vaikų darželio pavėžėti savo atžalas, patirtis rodo, kad dauguma pageidauja ugdymo įstaigos arčiau namų.

V.Kalinas pasakojo, kad šiuo metu Ukmergės užupio teritorijoje esančiuose vaikų lopšeliuose-darželiuose „Buratinas“ ir „Eglutė“ priešmokyklinių grupių nėra, nes jos įkurtos „Šilo“ progimnazijos ir Užupio pagrindinės mokyklos patalpose.

Tačiau jau dabar aišku, kad vaikų yra daugiau nei vietų priešmokyklinukams skirtose grupėse. Situaciją teks kažkaip spręsti.

Be to, ateityje laukia pokyčiai visoje ikimokyklinio ugdymo sistemoje. Vienas iš pokyčių – visuotinis ikimokyklinis ugdymas. Visuotinumas reiškia, kad šeimoms turės būti garantuojama galimybė gauti vietas įstaigose, kurios vykdo ikimokyklinio ugdymo programas.

Bus privaloma užtikrinti šio ugdymo prieinamumą visiems vaikams nuo 2-ejų metų. Visuotinis ikimokyklinis ugdymas (ne tik socialinę riziką patiriančių šeimų vaikams) įsigaliotų palaipsniui: nuo 2023 m. – galimybės lankyti ikimokyklinio ugdymo įstaigas būtų suteiktos visiems 4-erių metų vaikams, nuo 2024 m. – 3-ejų metų vaikams ir nuo 2025 m. – 2-ejų metų vaikams.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)