Spausdinti šį puslapį

Dėl pirčių komplekso siūlo apsigalvoti

Veprių stovykloje buvo sumanyta įrengti pirčių kompleksą, o mūsų rajono politikai tam yra pritarę. Tačiau dabar siūloma šios idėjos neįgyvendinti.

Ukmergės rajono savivaldybės tarybai teikiamas siūlymas atsisakyti projekto „Pirčių komplekso (mini SPA) įrengimas Veprių stovykloje“.

Tai – pagal LEADER priemonę teiktas projektas.

Ukmergės rajono savivaldybės taryba pernai lapkritį pritarė, kad jį įgyvendintų Veprių mokykla-daugiafunkcis centras.

Buvo numatyta stovyklos lankytojams teikti pirčių edukacijų, atpalaiduojančių masažų, kvapų terapijos, poilsio organizavimo paslaugas, suremontuoti patalpas ir jose įrengti dvi pirtis, sūkurinę vonią, persirengimo kambarius, dušus bei poilsio zoną.

Tačiau dabar jau galvojama kitaip. Manoma, kad pirties ir masažo paslaugos bus finansiškai nuostolingos, nes Veprių gyvenvietėje yra kaimo turizmo sodybų, kuriose tokios paslaugos teikiamos. Dvi pirtis, sūkurinę vonią, vietas masažui, poilsiui ir persirengimui planuojama įrengti vos 47 kv. m ploto buvusio sandėlio patalpose, o  pastato išorės remontui lėšos nenumatytos.

Be to, per metus ženkliai padidėjo statybinių medžiagų ir statybos darbų kainos, tad gali neatsirasti rangovų, galinčių už turimas lėšas atlikti pirties patalpų įrengimo darbus.

Projekto įgyvendinimą stabdo užsitęsęs pirčių techninio darbo projekto taisymas, atliekamas atsižvelgiant į ekspertų pastabą.

Sunku rasti ir specialistą, norintį dirbti kineziterapeuto-pirtininko pareigose. Viena iš sutarties sąlygų – įsipareigojimas sukurti ir trejus metus išlaikyti darbo vietą kineziterapeutui.

Šio projekto pagal LEADER priemonę vykdymo sutartis buvo pasirašyta šių metų balandį tarp Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos, Ukmergės rajono vietos veiklos grupės ir Veprių mokyklos-daugiafunkcio centro.

Bendra projekto vertė – 62 036 Eur, paramos suma – 48 786 Eur. Ukmergės rajono savivaldybės biudžete Veprių mokyklai-daugiafunkciam centrui paskirtas 13 200 Eur finansavimas kaip prisidėjimas prie projekto.

Pirmoji apie tai, kad projektas netinkamas, prakalbo ir jo atsisakyti prašo Veprių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Ramutė Liubomirskienė.

Ji pasakojo, kad projektą jų įstaiga pernai perėmė iš jį prieš kelerius metus rengusios Ukmergės švietimo pagalbos tarnybos. Iš pradžių pažiūrėjo entuziastingai, bet, gerai įsigilinus ir gavus ekspertų išvadas bei nurodymus, įsitikino, kad idėja nevykusi.

„Situacija pasikeitė, matom, kad to projekto neįgyvendinsim ir darbo vietos tikrai neišlaikysim, nes tokioms paslaugoms nėra paklausos“, – pasakojo mokyklos direktorė. 

Be to pridūrė, kad stovykla šiuo laikotarpiu yra parinkta ir kaip saviizoliacijos vieta. Čia laikas nuo laiko izoliuojasi COVID-19 liga užsikrėtę ukmergiškiai.

Šis klausimas turėtų būti svarstomas kitą savaitę vyksiančiame savivaldybės tarybos posėdyje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)