Spausdinti šį puslapį

„Ukmergės keliams“ tenka atsisveikinti su 15 darbuotojų

Įmonių grupė „Panevėžio keliai“ skelbia, kad jos antrinės įmonės UAB „Aukštaitijos traktas“ ir UAB „Ukmergės keliai“, vykdydamos visos grupės pertvarką ir efektyvindamos veiklą, mažina darbuotojų skaičių.

UAB „Aukštaitijos traktas“ atsisveikins su 20 darbuotojų, UAB „Ukmergės keliai“ – su 15 darbuotojų.

Kaip nurodo abiejų įmonių vadovas Andrius Latvys, sprendimas mažinti darbuotojų skaičių buvo priimtas įvertinus visos grupės tikslus ir pertvarkos pobūdį.

„Bendrovėse įdiegtas projektinis valdymas bei procesų skaitmenizacija leidžia suefektyvinti įmonių veiklą, todėl dalies kolegų paslaugų tenka atsisakyti.

Sprendimas dėl darbuotojų skaičiaus mažinimo ir atleidimo kriterijų buvo priimtas po konsultacijų su Darbo taryba ir profesine sąjunga, gavus jų pritarimą“, – sako A. Latvys.

Įmonės planuoja atsisveikinti su dalimi kelio darbininkų, mašinistų, vairuotojų ir kitais specialistais. Visi atleidžiami darbuotojai įstatymo numatyta tvarka yra informuoti, su jais bus atsiskaityta, kaip tai numato darbo santykius reguliuojantys įstatymai. Su įspėtais darbuotojais planuojama atsisveikinti šių metų gruodžio – kitų metų vasario mėnesiais.

 Utenos rajone įsikūrusi UAB „Aukštaitijos traktas“ teikia kelių tiesimo ir remonto paslaugas, įgyvendina infrastruktūros projektus regione, susijusius su kelių statyba, rekonstrukcija, eismo saugos ir aplinkosaugos priemonių diegimu.

Ukmergėje esanti  UAB „Ukmergės keliai“ specializuojasi kelių, tiltų, viadukų statyboje ir remonte, vykdo asfaltbetonio gamybą, tačiau šiais metais užsakymų portfelis iš esmės visas – Ukmergės mieste. Tai – gatvių remontas ir rekonstrukcija. Abi įmonės priklauso „Panevėžio kelių“ įmonių grupei. „Aukštaitijos trakte“ dirba 117, „Ukmergės keliuose“ – 110 darbuotojų.

Primename, kad šių metų rugsėjo mėnesį „Panevėžio kelių“ valdyba priėmė sprendimą pertvarkyti grupės infrastruktūros įmones:  AB „Panevėžio keliai“, UAB „Ukmergės keliai“, UAB „Aukštaitijos traktas“, UAB „Keltecha“, UAB „Dangų emulsija“,  UAB „Zarasų automobilių keliai“, Visdievų ir Paversmio karjerus. Pertvarkos metu konsoliduojamos grupės įmonių kompetencijos ir ištekliai, diegiamas projektinis valdymas ir skaitmenizuojami procesai. Minimi pertvarkymai leis užtikrinti efektyvią veiklą ir konkurencingumą.

„Panevėžio kelių“ įmonių grupė yra viena didžiausių darbdavių Panevėžio regione. 2020 m. įmonių konsoliduota apyvarta siekė 169,1 mln. Eur. Tai – septintadaliu mažiau nei 2019 m.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)