Spausdinti šį puslapį

Galimybių pasą tikrina bet kas?

Ukmergiškė Asta papasakojo apie situaciją, į kurią pateko prekybos centre „Eifelis“, kuomet ėjo apsipirkti į parduotuvę „Norfa“.

Pasak Astos, šiuo metu ten prie durų dažniausiai stovi galimybių pasus tikrinanti moteris.

Tačiau sekmadienio vakarą galimybių pasą parodyti prašė du jauni vaikinukai. Neturėjo jie jokio skiriamojo ženklo. Kai pirkėja pareikalavo prisistatyti, liko labai nepatenkinti. Po kiek laiko atėjo liemene vilkinti kontrolierė, kuriai mūsų skaitytoja parodė galimybių pasą.

Bet ir ši, tikroji tikrintoja, pasak Astos, nebuvo prisisegusi jokio pažymėjimo. Be to, pareiškė, kad nėra ko piktintis – juk į parduotuvę įleido.

Mūsų skaitytoja klausė, ar taip turi būti, kokia turi būti tvarka minėtoje parduotuvėje, tikrinant galimybių pasus.

UAB „Norfos mažmena“ atstovas spaudai Darius Ryliškis paaiškino, kad šioje parduotuvėje samdoma saugos tarnyba. Jos darbuotojai tikrina galimybių pasus. Jo teigimu, dirba du vyrai ir moteris – ne jokie vaikinukai.

Pasak jo, pirkėjai, be abejo, neturėtų galimybių pasų rodyti bet kam. Apsaugos darbuotojo skiriamasis ženklas yra juoda liemenė ir ženklas KONTROLĖ.

Priminsime, kad, tikrinant galimybių pasą, tikrintojas turi nuskenuoti asmens pateiktą QR kodą ir įsitikinti, jog jo galimybių pasas yra galiojantis.

Nuskaičius gautą QR kodą, tikrintojas ekrane mato žalią arba raudoną spalvą: žalią – jeigu pasas galioja, raudoną – jeigu negalioja.

Galimybių pasus gali gauti nuo COVID-19 ligos pasiskiepiję asmenys bei visi, persirgę COVID-19 liga, kai diagnozė buvo patvirtinta SARS-CoV-2 PGR tyrimų ar antigenų testų rezultatais ir nuo teigiamų tyrimų rezultatų praėjo ne daugiau kaip 210 dienų arba kai asmuo prieš mažiau nei 60 dienų yra gavęs teigiamą kiekybinio ar pusiau kiekybinio serologinio imunologinio tyrimo atsakymą, išskyrus atvejus, kai serologinis tyrimas atliekamas po skiepijimo COVID-19 ligos vakcina.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)