Kaukių siunta įstrigo – nemokamai šiemet negaus

Atsakydami į mūsų skaitytojos klausimą praėjusią savaitę „Ukmergės žiniose“ rašėme apie tai, jog sunkiai besiverčiantiems gyventojams kartu su parama maistu numatoma dovanoti ir vienkartinių kaukių.

Tačiau situacija pasikeitė. Pasak Ukmergės rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Astos Leonavičienės, buvo gauta informacija, kad su gruodžio dalijimu kaukių nebus, nes tiekėjo siunta stringa keliaujant.

„Maisto tiekimu besirūpinanti agentūra atsiprašo ir skelbia, jog kaukės bus su kitų metų vasario mėnesio dalijimu“, – informavo skyriaus vedėja.

Nors kaukių ir nebus, skelbiama, kad gruodžio mėnesį sunkiau besiverčiančius gyventojus pasieks itin gausus paramos krepšelis. Jį sudarys 10 maisto produktų: miltų mišinys blynams, avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais, grikių kruopos, greito paruošimo avižų košė su džiovintomis uogomis, rapsų aliejus, kiaulienos konservai, vištienos konservai, keptos pupelės pomidorų padaže, konservuota raugintų agurkų sriuba bei razinų ir riešutų mišinys. Taip pat bus įdėtos 5-ios higienos prekės – skystas skalbiklis, muilas, dantų pasta, šampūnas ir dantų šepetėliai.

Visi paramos paketai bus supakuoti ir paruošti išsinešti, todėl asmeninių krepšelių žmonėms atsinešti nereikės. Gyventojams atsiėmus paramą, už juos paramos gavėjų sąraše taip pat pasirašys paramą dalijantys darbuotojai.

Parama dalijama daugiau nei 600 punktų visoje Lietuvoje. Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūnijas arba šios informacijos ieškoti savo savivaldybės administracijos bei „Maisto banko“ interneto puslapiuose.

Maisto produktus gali gauti tie, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 192 eurų per mėnesį. Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka, parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija 192 eurus per mėnesį. Išimties atvejus ir jiems taikomus dydžius nusistato kiekviena savivaldybė individualiai.

Mūsų rajonas maisto ir higienos priemonių iš Europos socialinio fondo agentūros turėtų sulaukti kitą savaitę, o nuo gruodžio 14–15 d. bus pradėta dalyti seniūnijose ir Socialinių paslaugų centre.

Šia parama pasinaudos 3 360 ukmergiškių.

Paramos nepasiturintieji šiemet sulaukė vasario, balandžio, birželio, rugpjūčio ir spalio mėnesiais.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų