Spausdinti šį puslapį

Įtarimų sukėlė vandens kokybė

Viena Pivonijos mikrorajono gyventoja tikino, kad į jų daugiabutį tiekiamas šaltas vanduo dvokia. Esą praranda savo nemalonų kvapą tik kelias valandas pastovėjęs.

Moters teigimu, prileidusi vandens į kibirą jaučia, kad kuo didesnė talpa, tuo smarvė stipresnė.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas stebėjosi tokiu skundu, nes jų bendrovė nė vieno panašaus skundo nėra gavusi.

Tačiau jei gautų, tikrai reaguotų. Dėl vandens kokybės gyventojai gali kreiptis bendruoju telefonu (8 340) 63135. Pasak direktoriaus, gavus skundą, į gyventojo butą atvyks laboratorijos specialistai ir paims mėginius. Tačiau R. Arlinskas labai abejojo, ar įmanoma, kad viename daugiabučio namo bute vandens kokybė būtų prastesnė nei kituose.

Mūsų skaitytoja uždavė ir daugiau su vandens kokybe susijusių klausimų. Domisi, ar iš vienos vandenvietės į Pivonijos mikrorajoną tiekiamas šaltas vanduo? Ar vandens filtrai stovi tik bendroje vandens tiekimo sistemoje, ar ir name? Ar ištirpusios vandenyje cheminės medžiagos, naudojamos sistemoje, nėra pavojingos sveikatai?

UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius pasakojo, kad vanduo visam miestui yra tiekiamas iš tos pačios vandenvietės, kurioje pastatyti modernūs vandens gerinimo įrenginiai. Kažkokių atskirų filtrų daugiabučiuose nėra.

Taip pat direktorius patikino, kad vandens kokybė jų įmonėje tikrinama pagal  nustatytus reikalavimus. Laboratoriniai tyrimai atliekami kiekvieną dieną. Tam tikrų medžiagų tyrimai atliekami kartą metuose. Visa tai reglamentuoja teisės aktai ir griežtai nustatyti reikalavimai. R. Arlinskas pažymėjo, kad ukmergiškiams tiekiamo vandens kokybės rodikliai yra kelis kartus geresni už pagal reglamentus leistinas normas.

Sulaukėme ir kito su vandeniu susijusio klausimo. Ukmergiškis girdėjo, kad kituose miestuose vanduo brangs. Klausė, kaip pas mus. Bendrovės „Ukmergės vandenys“ direktorius sako, kad kainos didėjimo išvengti nepavyks. Tačiau ramina, kad kilimas nebus drastiškas.

Šiuo metu kainos yra pateiktos vertinti Valstybinei energetikos reguliavimo tarnybai. Gavus jos išvadas, bus parengtas sprendimo projektas ir teikiamas rajono savivaldybės tarybos svarstymui.

R.Arlinskas mano, kad naujos kainos galės būti patvirtintos ne anksčiau kaip nuo kovo mėnesio.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)